32.1 C
Nicosia
Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024 | 16:35

Α.Δημητρίου: Σημαντικό να κρατηθεί η οικονομία σταθερή

Είναι σημαντικό «να κρατήσουμε την οικονομία μας σταθερή για να μπορέσουμε να έχουμε επενδύσεις, θετικές εξελίξεις και προοπτικές», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Εξάλλου, στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, ανέφερε ότι οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα, όπως και τα προβλήματα στη Διώρυγα του Σουέζ επηρεάζουν σημαντικές αγορές για την κυπριακή κτηματαγορά.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών πραγματοποίησε το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου την καθιερωμένη συνεστίασή του για την κοπή της Βασιλόπιτας παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, βουλευτών ή εκπροσώπων των κομμάτων και κρατικών αξιωματούχων.

Η συμμετοχή των εγγεγραμμένων κτηματομεσιτών ήταν για άλλη μια χρονιά αθρόα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την εκτίμησή τους στο έργο που επιτελεί το Συμβούλιο για σειρά θεμάτων που τους αφορούν, αναφέρεται.

Η Πρόεδρος της Βουλής, σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση ευχήθηκε καλές δουλειές στους αδειούχους κτηματομεσίτες, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό «να κρατήσουμε την οικονομία μας σταθερή για να μπορέσουμε να έχουμε επενδύσεις, θετικές εξελίξεις και προοπτικές».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυναιγείρου έκανε εκτενή αναφορά στις συνθήκες που επικρατούν στον τομέα των ακινήτων, επισημαίνοντας τις πολλές προκλήσεις που υπάρχουν για το επάγγελμα του κτηματομεσίτη και τον τομέα ευρύτερα το 2024.

«Οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα, όπως και τα προβλήματα στη Διώρυγα του Σουέζ επηρεάζουν σημαντικές αγορές για την κυπριακή κτηματαγορά, ενώ τυχόν νέες αυξήσεις στα κατασκευαστικά υλικά θα οδηγήσουν σε περαιτέρω άνοδο των τιμών των νεόδμητων ακινήτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κυναιγείρου.

Ευχήθηκε, παράλληλα, υγεία και επαγγελματικές επιτυχίες στους κτηματομεσίτες, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του κτηματομεσιτικού επαγγέλματος.

«Οι προσπάθειές μας για βελτίωση των συνθηκών για τους αδειούχους κτηματομεσίτες και την καταπολέμηση της παράνομης κτηματομεσιτείας θα είναι συνεχείς και αδιάλειπτες και κατά τη διάρκεια του 2024», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ανησυχίες Παπαναστασίου για απόσυρση της επιδότησης €657εκ. από ΕΕ για Great Sea Interconnector

Ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει την επιδότηση των €657 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας μέσω του Great Sea Interconnector...

Επιπρόσθετες κυρώσεις από ΗΠΑ – Δείτε ποιοι Κύπριοι βρίσκονται στη λίστα

Δεκάδες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα συνδεδεμένα με την Κύπρο περιλαμβάνονται στη λίστα των πρόσθετων κυρώσεων που επέβαλαν και ανακοίνωσαν και χθες οι ΗΠΑ. Πρόκειται για...

Το σκεπτικό πίσω από τη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να μειώσει τα επιτόκια στις αρχές Ιουνίου, αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης που δόθηκαν...

Γαλλία: Συναγερμός στο Παλάτι των Βερσαλλιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παλάτι των Βερσαλλιών, στη Γαλλία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Παλάτι είναι κλειστό και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί. https://twitter.com/i/status/1808846818303734035 Στο σημείο...

Υπ. Ενέργειας: Άμεση προτεραιότητα η ολοκλήρωση τερματικού στο Βασιλικό

Η ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλονται για ολοκλήρωση του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου τη συγκεκριμένη...

Συνάντηση Υπ. Δικαιοσύνης με ΚΟΠ για μετακίνηση φιλάθλων

Σε σχέση με την μετακίνηση των φιλάθλων έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συνάντηση μεταξύ του αρμόδιου Υπουργού Μάριου Χαρτσιώτη και του Προέδρου...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!