33 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιούνιος 2024 | 19:19

Σ. Καταναλωτών: Προϊόντα που ήταν σε προσφορά ήταν πιο ακριβά-Ζητά γνωστοποίηση υπεραγορών και ποσού εκπτώσεων

Την γνωστοποίηση του ποσού ή ποσοστού έκπτωσης στην τιμή ενός προϊόντος που προσφέρει μια υπεραγορά αλλά και τα ονόματα των υπεραγορών που συμπεριλαμβάνει στο Παρατηρητήριο Τιμών, ζητεί από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης, δηλώντας στο ΚΥΠΕ ότι από 21 προσφορές προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο Παρατηρητήριο, οι τιμές των 20 προσφορών ήταν πιο ψηλές από άλλη υπεραγορά που δεν είχε προσφορές.

Με την γνωστοποίηση αυτή «ο καταναλωτής θα μπορεί μέσω του πίνακα τιμών της Υπηρεσίας να εντοπίζει τι πραγματικά ισχύει για κάθε υπεραγορά», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τον πίνακα σύγκρισης τιμών μεταξύ τριών υπεραγορών στη Λευκωσία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 22 Μαΐου, μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών προϊόντων, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, ο κ. Δρουσιώτης είπε ότι σε μία από τις τρεις υπεραγορές, υπήρχαν 21 προσφορές προϊόντων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι από αυτές τις 21 προσφορές, οι τιμές 20 προϊόντων ήταν πιο ψηλές από άλλη υπεραγορά της οποίας οι τιμές των αντίστοιχων προϊόντων δεν ήταν σε προσφορά.

Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι κάποιες υπεραγορές βγάζουν προσφορές, για μικρές ή μεγάλες μειώσεις τιμών, οι οποίες αν συγκριθούν με τις τιμές κάποιας άλλης υπεραγοράς μπορεί να είναι υψηλότερες – όπως συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επί του προκειμένου από τον πίνακα τιμών της Υπηρεσίας Καταναλωτή, ο κ. Δρουσιώτης έφερε την προσφορά που είχε μια υπεραγορά για το προϊόν Kelloggs Coco Pops Chocos 330g, με τιμή €3,27, και την τιμή του ίδιου προϊόντος, ύψους €2,65, που είχε μια άλλη υπεραγορά, χωρίς προσφορά.

«Ως οργανωμένοι καταναλωτές ζητούμε από την Υπηρεσία να γνωστοποιεί πάντοτε τα ονόματα των υπεραγορών και να αναφέρει ποιο είναι το ποσό ή το ποσοστό έκπτωσης που προσφέρει η κάθε υπεραγορά», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών είπε ότι όταν δεν υπάρχει νόμος που να τους απαγορεύει να πωλούν όσο ψηλά θέλει η κάθε υπεραγορά, υπάρχει το εργαλείο της δημοσιότητας και της ορθής πληροφόρησης του καταναλωτή.

«Εάν ο καταναλωτής γνωρίζει ότι οι τελικές τιμές των προσφορών της υπεραγοράς Α είναι πιο ψηλές από την προφορά μιας άλλης υπεραγοράς, θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει ή όχι αυτή την υπεραγορά», πρόσθεσε.

Ο κ. Δρουσιώτης είπε στο ΚΥΠΕ ότι «είναι μεν νόμιμη η ενέργεια της υπεραγοράς, αλλά ο καταναλωτής με την ορθή πληροφόρηση και με την στάση του πιέζει ώστε οι προσφορές και οι τιμές να κινούνται σε επίπεδα αποδεκτά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπουργείο Εξωτερικών: Καταδικάζει τις απειλές Φιντάν για την Κύπρο

Σε καταδίκη των δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Κύπρου στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Μέση Ανατολή,...

Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ για τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 - 28...

Πως απάντησε ο Χριστοδουλίδης στις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ – Δεν θα εμπλακούμε στο αφήγημα της Τουρκίας

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης,...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια – Ο καύσωνας καλά κρατεί

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης, η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να...

Ελεγκτική Υπηρεσία: Αδυναμίες και λάθη σε χειρισμούς του υπουργείου Οικονομικών

Αδυναμίες ή και λάθη στην εφαρμογή των απαιτούμενων ελέγχων σε διάφορα Σχέδια, αλλά και λογιστικούς χειρισμούς που δεν συνάδουν με τη λογιστική αρχή εισπράξεων...

Σημαντική πτώση (-1.27%) στο ΧΑΚ

Με απώλειες έκλεισε η πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης της βδομάδας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 1,27%, κλείνοντας στις 163,50...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!