Στις παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων ζητημάτων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων που πραγματοποιούνται.
Όπως επεσήμανε, «οι παρεμβάσεις δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε την προσπάθεια». Κατά τον ίδιο, αυτά τα αποτελέσματα συνίστανται στη μείωση τιμών σε ορισμένα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και το βρεφικό γάλα, όπου καταγράφεται μείωση «που ξεπερνά το 15%», ανέφερε.
«Δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους, ώστε όλες οι εταιρείες, όσο μεγάλες και αν είναι, να εφαρμόζουν τον νόμο», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Παράλληλα, τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κ. Σακελλαροπούλου απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, οι πρόσφατες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και η διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας, για την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει πρόσφατα το master plan ομάδας Ολλανδών ειδικών.
Μιλώντας για το αγροτικό ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στην Ευρώπη, παραμένει στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. «Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματά τους, τα οποία θεωρούμε ότι είναι δίκαια», ανέφερε σχετικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει την ανάγκη της πράσινης μετάβασης, ωστόσο εκφράζει ξεκάθαρες «επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα, γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που καθιστούν τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις αστυνομικές επιχειρήσεις σε πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η Κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές, ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μη γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων».
«Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Δημοκρατίας είναι η απόλαυση δικαιωμάτων από όλους, αρκεί να μη στερούν τα δικαιώματα κάποιων άλλων».
Ακόμη, αναφέρθηκε στη σημασία των Ευρωεκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων θα έχει αντίκτυπο σε πολλούς τομείς της συλλογικής ζωής, όπως είπε.