28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 27 Σεπτέμβριος 2024 | 10:21

Κριτική ΠΕΟ για μη συνέχιση επιδότησης ρεύματος και μηδενικού ΦΠΑ

Η ΠΕΟ επέκρινε την Κυβέρνηση για τον τερματισμό των στοχευμένων μέτρων επιδότησης της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος και του μηδενικού ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα και θεωρεί ότι οι κυβερνώντες «ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν εάν πραγματικά πιστεύουν ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για συνέχιση των μέτρων».

Σε ανακοίνωση ασκεί κριτική σημειώνοντας ότι «δεν έχουν αντίληψη του τί πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία» και αναφέρει πως  σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά συνεχίζουν να είναι πιεσμένα από την ακρίβεια, η Κυβέρνηση κόβει και αυτά τα ελάχιστα που είχε αποφασίσει λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές.

Η ΠΕΟ θεωρεί ότι ο πληθωρισμός πέφτει, η ακρίβεια όμως συνεχίζει να κτυπά τα νοικοκυριά και ότι σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία οι τιμές σε προϊόντα πρώτης ανάγκης συνεχίζονται να αυξάνονται, ακόμα και σε προϊόντα που έφεραν μηδενικό ΦΠΑ.

«Τον περασμένο Αύγουστο τα λαχανικά και τα χόρτα αυξήθηκαν κατά 41,7%, το φρέσκο κρέας κατά 4,1%, η ζάχαρη κατά 2,1%», αναφέρει προσθέτοντας ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ‘οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις’  «είναι το λιγότερο κοροϊδία, με την Κύπρο να είχε την δεύτερη ψηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη και κάθε δίμηνο να καλούμαστε να πληρώνουμε την αποτυχία των πρώην και νυν κυβερνώντων να δώσουν φτηνή ηλεκτρική ενέργεια στην κοινωνία».

Επίσης η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση της ΑΤΑ, στην εισαγωγή της ΑΤΑ ως στοιχείο αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού και σε εισαγωγή μέτρων έτσι που η ΑΤΑ, όπως και οι όροι των συμβάσεων, να είναι υποχρεωτικοί για όλους τους εργοδότες στους  κλάδους  όπου υπάρχει συλλογική σύμβαση.

Η ΠΕΟ αναφέρει εξάλλου ότι οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ευάλωτες ομάδες αναμένουν επιπρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας όπως τη συμπερίληψη των χαμηλοσυνταξιούχων στην ειδική διατίμηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, τη μείωση της τιμής των καυσίμων είτε μέσα από επιδότηση της τιμής, είτε μέσα από μείωση της φορολογίας, τη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών για επιδότηση στεγαστικών και φοιτητικών δανείων, την αύξηση του ΕΕΕ και του επιδόματος ενοικίου κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

H Calvin Klein παρουσιάζει την καμπάνια Fall 2024 με πρωταγωνίστριες τις NewJeans

Η Calvin Klein παρουσιάζει το τελευταίο κεφάλαιο της καμπάνιας Fall 2024, με πρωταγωνίστριες τα πέντε μέλη του παγκόσμιου μουσικού φαινομένου NewJeans. Η καμπάνια, μέσα...

Συζητάμε με τις ΗΠΑ την πρόταση για εκεχειρία, λέει τώρα ο Νετανιάχου – Για διγλωσσία τον κατηγορούν δυτικοί διπλωμάτες

Oι ισραηλινές ομάδες είχαν συναντήσεις για να συζητήσουν τις προτάσεις των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός με τον Λίβανο την Πέμπτη και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τις...

Προειδοποίηση οι οικονομικές προβλέψεις για τη Γερμανία

Αρνητικό δείκτη ανάπτυξης- έστω και οριακά- προβλέπουν τα πέντε κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας στις νέες, εξαμηνιαίες προβλέψεις τους που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Συγκεκριμένα,...

ΠΑΣΥΔΥ: Άλυτα προβλήματα συνταξιούχων με τράπεζες και ασφαλιστικές

Άλυτα παραμένουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σε υπηρεσίες από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Σνταξιούχων της ΠΑΣΥΔΥ, με...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!