31.8 C
Nicosia
Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024 | 11:25

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Κίνας

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών στο 3,45% και 3,95%, αντίστοιχα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το μονοετές επιτόκιο θεωρείται ως το σημείο αναφοράς για τα περισσότερα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ το πενταετές επιτόκιο είναι το σημείο αναφοράς για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια ακινήτων.

Η απόφαση ήταν σε ευθυγράμμιση με δημοσκόπηση του Reuters που ανέμενε ότι και τα δύο επιτόκια θα παρέμεναν αμετάβλητα.

Η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή μέτρα για την τόνωση της φορτωμένης με χρέη αγοράς ακινήτων της. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κατήργησε ουσιαστικά το ελάχιστο επιτόκιο στεγαστικών δανείων σε εθνικό επίπεδο, ενώ μείωσε το ελάχιστο ποσοστό προκαταβολής στο 15% για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας και στο 25% για τις δεύτερες κατοικίες.

Πηγή: Euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Epic: Καλοκαιρινές προσφορές στα πιο hot smartphones  

Φέτος το καλοκαίρι η Epic, σου δίνει την ευκαιρία να στείλεις το παλιό σου κινητό μόνιμες διακοπές και να πάρεις καινούριο. Γιατί τώρα, με...

MINI Countryman στον καλοκαιρινό διαγωνισμό των καρτών VISA

Το καλοκαίρι με τις κάρτες Visa της Τράπεζας Κύπρου, είναι πάντα... αλλιώς! Φέτος όμως σε... ηλεκτρίζει! Στις 18 Σεπτεμβρίου θέσε σοβαρή υποψηφιότητα για να αποκτήσεις το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!