24.8 C
Nicosia
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 | 16:40

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Τυχικό τις προσεχείς μέρες – Πληροφορίες για προσπάθεια δημιουργίας νέας Εκκλησίας

Τις επόμενες μέρες αναμένεται ότι θα οριστεί η ημερομηνία συνάντησης του Τυχικού με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Χριστοδούλου μετά το τέλος της σημερινής έκτακτης Ιεράς Συνόδου υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου.

Σε σχέση με πληροφορίες για επιστολή από ομάδα αποτειχιστών οι οποίοι θέλουν να ιδρύσουν Εκκλησία στην Κύπρο, ανέφερε ότι «δεν απασχόλησε αυτό το θέμα διόλου την Σύνοδο», αν και επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες και πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή θα απασχολήσει σοβαρά το θέμα αυτό την Εκκλησία, βέβαια, προτού πάρει διαστάσεις».

Σε σχέση με πληροφορίες για λειτουργίες που γίνονται σε σπίτι στην Πάφο και κατά πόσο έχει συζητηθεί το θέμα κατά την σημερινή Ιερά Σύνοδο, ο Αρχιμανδρίτης ανέφερε ότι «έχει ενημερωθεί και σε αυτό το θέμα η Σύνοδος. Ωστόσο, ξέρετε, πάντοτε ό,τι έρχεται στην Αρχιγραμματεία παρουσιάζεται στη Σύνοδο, εάν και εφόσον αυτό το έγγραφο ή οποιοδήποτε έγγραφο είναι υπογεγραμμένο και είναι επίσημο έγγραφο».

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε επίσης την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Όπως ανέφερε, η Ιερά Σύνοδος μελέτησε την επιστολή του τέως Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, «για την οποία ο ίδιος αρνήθηκε την παρουσίασή του ενώπιόν αυτής, επικαλούμενος διάφορους λόγους», προσθέτοντας ότι «απεδέχθη το αίτημά του, το οποίο διαβίβασε μέσω πρώην συνεργατών του, όπως γίνει δεκτός από τον Μακαριώτατο για συζήτηση του θέματός του». Είπε επίσης ότι «η Ιερά Σύνοδος αναμένει, μετά τη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο, όπως παρουσιαστεί ενώπιόν αυτής και αργότερα γίνει συνάντηση κατ’ ιδίαν με τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γρηγόριο».

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε επίσης με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Ιορδανίας, κατά την οποία φονεύθηκαν οκτώ άτομα και εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και την καταδίκη «οιωνδήποτε πράξεων μισαλλοδοξίας και στέρησης της θρησκευτικής ελευθερίας και εύχεται την από Θεού παραμυθία προς τους συγγενείς των θυμάτων». Σημείωσε ότι ήδη η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου ανέφερε επίσης ότι κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρία της η Ιερά Σύνοδος «ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου για τα 50 έτη από τον θάνατο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχου Μακαρίου Γ΄».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔΙΑΦΟΡΑΣυνάντηση Αρχιεπισκόπου με Τυχικό τις προσεχείς μέρες - Πληροφορίες για προσπάθεια δημιουργίας...