17.8 C
Nicosia
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026 | 6:20

Θα προτείνει ημερομηνίες για τετ-α-τετ στον Έρχιουρμαν ο ΠτΔ-«Ξέρω πολύ καλά ποια είναι η προτεραιότητα μου»

Έτοιμος για νέα τριμερή και για διευρυμένη διάσκεψη, εντός της Κυπριακής Προεδρίας, για το κυπριακό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ότι δεν θα έχουμε σύντομα μια διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό, είπε ότι «από δικής μας πλευράς είμαστε έτοιμοι και για νέα τριμερή και για διευρυμένη διάσκεψη εντός της Προεδρίας. Η επανέναρξη των συνομιλιών είναι η ύψιστη προτεραιότητα και δεν επηρεάζεται καθόλου είτε ο χρόνος μου είτε η βούλησή μου από το γεγονός ότι έχουμε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι ήδη σήμερα βλέπει το πρόγραμμά του και θα προτείνει κάποιες ημερομηνίες στον Τ/Κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, «για να έχουμε συνάντηση οι δυο μας. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος, ξέρω πολύ καλά ποια είναι η προτεραιότητά μου και είναι η επανέναρξη των συνομιλιών».

Ερωτηθείς αν συνομίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είπε ότι ο κ. Γεραπετρίτης είχε μιλήσει δύο φορές με τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, πριν τη συνάντησή του με τον ΓΓ. Υπάρχει η διαφορά της ώρας, σήμερα θα μιλήσουν και πάλι για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συζητήσεων, ανέφερε.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την αναχώρησή του από την προεδρική συνάντηση των Ευρωεπιμελητηρίων στο ΚΕΒΕ.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΘα προτείνει ημερομηνίες για τετ-α-τετ στον Έρχιουρμαν ο ΠτΔ-«Ξέρω πολύ καλά ποια...