23.8 C
Nicosia
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 | 2:06

Ενεργοποίηση πρωτοκόλλου τηλεκπαίδευσης ένεκα εξελίξεων ζητά ο Γ. Κάρουλλας

Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις περιοχές του Ακρωτηρίου, Τραχωνίου, Επισκοπής και Ασώματου, κατόπιν των πρόσφατων εξελίξεων αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών η προστασία των οποίων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και σε σχέση με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κύπρο «ένεκα των επιθέσεων που δέχεται το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις επιδρομές των μη επανδρωμένων οχημάτων» όπως ανέφερε.

Ο βουλευτής εξέφρασε τη θέση ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η μαθησιακή διαδικασία θα συνεχιστεί χωρίς ουσιαστικά κενά. «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, αν δεν το έχει ήδη πράξει, να ενεργοποιήσει άμεσα τα πρωτόκολλα τηλεκπαίδευσης όπου απαιτείται, με σαφές πρόγραμμα και μέριμνα για όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα για τους τελειόφοιτους».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι είναι «αναγκαία η επικαιροποίηση των σχεδίων ασφάλειας σε κάθε σχολική μονάδα», σημειώνοντας ότι με θεσμική σοβαρότητα και συντονισμό «μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, διασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια όσο και το δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση».

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΕνεργοποίηση πρωτοκόλλου τηλεκπαίδευσης ένεκα εξελίξεων ζητά ο Γ. Κάρουλλας