Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες στον ΔΗΣΥ για το χρίσμα του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του 2028.
Το χρίσμα διεκδικούν ο τέως πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Παμπορίδη.
Όπως ανακοινώθηκε το κόμμα θα δέχεται την κατάθεση υποψηφιοτήτων μεταξύ των ωρών 09:00 – 12:30 στην αίθουσα «Αμμόχωστος – Τάσος Μητσόπουλος» στο ισόγειο των Κεντρικών Γραφείων του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Ο κ. Νεοφύτου έχει ήδη ενημερώσει τα ΜΜΕ ότι θα φτάσει στην Πινδάρου στις 11:30, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παμπορίδης θα προσέλθει μία ώρα αργότερα στις 12:30. Υπεύθυνος για την παραλαβή των εντύπων υποβολής υποψηφιότητας είναι ο Επικεφαλής Διεύθυνσης Οργανωτικού, Ανδρέας Σταυρινίδης.
Η ανάδειξη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου κατά την έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του κόμματος.



11:36 Έφτασε ο Αβέρωφ Νεοφύτου
Στα γραφεία του ΔΗΣΥ για να υποβάλει την υποψηφιότητά του έφθασε ο τέως πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες από τους μαζεμένους στην Πινδάρου υποστηρικτές του.
Σε δηλώσεις του ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:
«Προσέρχομαι σήμερα με αίσθημα ευθύνης και συγκίνησης στο δικό μου σπίτι, στη μεγάλη μου οικογένεια, τον ΔΗΣΥ, να υποβάλω τη δική μου υποψηφιότητα στην κρίση των χιλιάδων μελών του ΔΗΣΥ. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που θα επιλέξουν τον υποψήφιο της παράταξης και τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βλέπω σήμερα μπροστά μας τους νέους μας. Ζω τις αγωνίες και τους αγώνες σας. Ζω και βιώνω την απογοήτευση σας. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να τα βγάλετε πέρα. Βλέπω όμως και τους ανθρώπους που αναγιώθηκα μαζί τους στον ΔΗΣΥ, τους ασπρομάλλιδες και τους γκριζομάλλιδες. Ξέρω ότι δεν τα βγάζετε πέρα με την ακρίβεια που σπάει κόκαλα»
11:00 Κατέβαλε το παράβολο ο διευθυντής του γραφείου του Αβέρωφ
Έτοιμοι να δεχθούν τις υποψηφιότητες των Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργου Παμπορίδη στην διεύθυνση οργανωτικού του ΔΗΣΥ. Ο διευθυντής του γραφείου του Αβέρωφ Νεοφύτου κατέβαλε το παράβολο των 500 ευρώ.



