8 C
Nicosia
Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 | 6:22

Tη διενέργεια εγγραφών στα Κ.Ι.Ε. για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, ανακοίνωσε το ΥΠΠΑΝ

Tη διενέργεια εγγραφών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.) για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, Οι εγγραφές διενεργούνται στα κατά τόπους Κ.Ι.Ε., κατά την περίοδο 15/3/20 μέχρι 28/5/20.

Τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, παρέχουν σειρά απογευματινών/ βραδινών μαθημάτων σε μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων καθώς και σε ενήλικες, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε αγροτικές περιοχές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες μάθησης και συμβάλλοντας στη διά βίου εκπαίδευση, που είναι θεμελιώδες ζητούμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λειτουργούν παγκύπρια 46 K.I.E., τα οποία στεγάζονται σε δημόσια σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, στα οποία το κοινό μπορεί να αποτείνεται για εγγραφή και για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ, τα μαθήματα στα Κ.Ι.Ε. αρχίζουν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται περί τα τέλη Μαΐου (περίοδος διεξαγωγής Τελικών Ενιαίων Γραπτών Εξετάσεων Κ.Ι.Ε.).

Διεξάγονται συνολικά 120 διδακτικές περίοδοι των 45 λεπτών (60 συναντήσεις των 90 λεπτών). Δύο συναντήσεις των 90 λεπτών την εβδομάδα σε απογευματινό χρόνο.

Τα δίδακτρα στα Κ.Ι.Ε. ξεκινούν από €225 το έτος (€115 για παιδιά πολύτεκνων και πενταμελών οικογενειών), για τα χαμηλά επίπεδα και φτάνουν στα €410 το έτος (€205 για παιδιά πολύτεκνων και πενταμελών οικογενειών), για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Τα K.I.E. λειτουργούν κάτω από την ευθύνη της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και επιτελούν έργο κοινωνικό, με τις παροχές και απαλλαγές διδάκτρων και μειώσεις διδάκτρων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού (π.χ. πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες) και υποτροφίες σε όλα τα μαθήματα γλωσσών, βάσει εκπαιδευτικών και οικονομικών κριτηρίων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία των Κ.Ι.Ε., τα προγράμματα σπουδών, τα δίδακτρα, τις απαλλαγές και μειώσεις διδάκτρων κ.λπ. παρατίθενται στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.moec.gov.cy/kie, ή τηλεφωνώντας στα κατά τόπους Κ.Ι.Ε. καθώς και στο σύνδεσμο http://www.moec.gov.cy/kie/katalogos_scholeion.html (κατάλογος σχολείων – Κ.Ι.Ε.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Infrastructure Engineer – Application Hosting Services: Nicosia, Cypru – 3CX

FULL TIME Apply Before: March 19, 2021 LocationCyprus, Nicosia   Industry for the positionComputer & Technology Company3CX Job Description 3CX is looking for an Infrastructure Engineer – Application Hosting Services. If...

Καθεστώς προσωρινής προστασίας στους Βενεζουελάνους μετανάστες από τον Μπάιντεν

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν χορηγεί καθεστώς προσωρινής προστασίας στους μετανάστες της Βενεζουέλας που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και εργάζεται επίσης...

Audi: car-to-X για «τοπικές ειδοποιήσεις κινδύνου»

Ένα ακόμη βήμα προς μια ασφαλέστερη και πιο έξυπνη κινητικότητα. Η Audi χρησιμοποιεί για πρώτη φορά «σμήνος δεδομένων», έναν τεράστιο αριθμό δεδομένων υψηλής ακρίβειας...

Αυστρία: Στα υψηλότερα της Ε.Ε., το ποσοστό των γυναικών που έχουν υποστεί βία

Στην Αυστρία, το ποσοστό των γυναικών που έχουν υποστεί σωματική βία είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση...

ΟΗΕ: Εντείνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Αφρική

Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 εντείνονται στην Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα παραδόσεις εμβολίων σε εννέα χώρες σε αυτήν την...

Τεχνητή νοημοσύνη «διαβάζει» εγκεφάλους και δημιουργεί ελκυστικά πρόσωπα

Επιστήμονες ήταν σε θέση να κάνουν μια τεχνητή νοημοσύνη να κατανοήσει τα υποκειμενικά κριτήριά μας ως προς το πότε ένα πρόσωπο είναι ελκυστικό- και...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!