Σε απαντητική επιστολή, που υπογράφει η Αρχιπρωτοκολλητής Ειρήνη Χριστοδούλου προς την Ενωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), σημειώνεται ότι «όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα εν ισχύ πρωτόκολλα για την παρεμπόδιση της διασποράς του κορωνοϊού, βεβαίως και μπορούν να παρίστανται δημοσιογράφοι στις δικαστικές αίθουσες».
Η ΕΣΚ σε ανακοίνωση αναφέρει πως υπήρξε διάβημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο και έγινε αποδεκτό.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου Περσεφόνη Παναγή, στην οποία σημειωνόταν ότι οι πολύ αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά την είσοδο στις δικαστικές αίθουσες στην ουσία εκμηδενίζουν τη δημοσιογραφική παρουσία, αφού δεν επιτρέπεται παρουσία πέραν των έξι ατόμων.
Ως εκ τούτου, υπογραμμιζόταν, το δικαστηριακό ρεπορτάζ, που στις πλείστες των περιπτώσεων έχει προεκτάσεις που το καθιστούν και κοινωνικό ρεπορτάζ, έχει συρρικνωθεί καθοριστικά. Πολλές υποθέσεις που κανονικώς εχόντων των πραγμάτων θα συγκέντρωναν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας, τόνιζε ο Πρόεδρος της ΕΣΚ.
Με την παρέλευση λίγων μόνον ημερών ελήφθη επισήμως απάντηση με την οποία η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από πλευράς ΕΣΚ, γινόταν αποδεκτή. Στη σχετική απαντητική επιστολή, που υπογράφει η Αρχιπρωτοκολλητής Ειρήνη Χριστοδούλου, σημειώνεται ότι «όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα εν ισχύ πρωτόκολλα για την παρεμπόδιση της διασποράς του κορωνοϊού, βεβαίως και μπορούν να παρίστανται δημοσιογράφοι στις δικαστικές αίθουσες».
Το ΔΣ της ΕΣΚ ευχαριστεί τόσο την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και την Αρχιπρωτοκολλητή για την άμεση ανταπόκρισή τους στο διάβημα της οργάνωσης.