Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται αύριο, Πέμπτη, οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επίλυση του σοβαρού προβλήματος της υποστελέχωσης του Τμήματος.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Κλάδου υπαλλήλων του Τμήματος Δασών της ΠΑΣΥΔΥ, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 9:30πμ μέχρι τις 12:30μμ. Στις 10:00πμ θα λάβει χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.
«Από το 2015, καταγγέλλουμε την υποστελέχωση του Τμήματος Δασών και ζητούμε λύσεις, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα που η απειλή των δασικών πυρκαγιών μεγαλώνει, το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Δασών ολοένα και μεγεθύνεται, εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους τόσο για την ασφαλή προστασία των δασών μας, όσο και για τα μέλη μας, αλλά και για την κοινωνία και την οικονομία γενικότερα», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.
«Παρά τις υποσχέσεις που ο Κλάδος λαμβάνει διαχρονικά για στήριξη στο έργο του Τμήματος Δασών και του προσωπικού του, παρά τις διαβεβαιώσεις για το δίκαιο του αιτήματος μας, για ακόμα μια φορά τα λόγια δεν έχουν περάσει σε πράξεις και το πρόβλημα παραμένει σε δραματικά και επικίνδυνα επίπεδα», σημειώνεται.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών καλούνται να εργαστούν σε εξαντλητικά και απάνθρωπα ωράρια, σε συνθήκες συνεχούς έντασης και πίεσης, σε μια πολύ ευαίσθητη και δύσκολη αποστολή, για να καλύψουν τα κενά της υπηρεσίας, με απρόβλεπτους κινδύνους για όλους.
Όπως αναφέρεται, ως έσχατη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος, ο Κλάδος ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τρεις επιστολές μέσα σε ενάμιση χρόνο.
Συνοπτικά, οι υπάλληλοι του Τμήματος Δασών ζητούν:
α. την άμεση αποπαγοποίηση όλων των κενών θέσεων του Τμήματος Δασών και την τάχιστη προώθηση των διαδικασιών πλήρωσής τους,
β. την επαναφορά των 27 θέσεων που καταργήθηκαν κατά την περίοδο 2012 – 2015, και
γ. την επίσπευση της διαδικασίας πλήρωσης των 28 θέσεων Δασικού Λειτουργού (πρώτου διορισμού), η αποπαγοποίηση των οποίων έχει εγκριθεί από την περσινή χρονιά αλλά παραμένουν ακόμα κενές.
Καταλήγοντας προειδοποιούν ότι «περαιτέρω καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος θα μας υποχρεώσει να εξετάσουμε την προοπτική λήψης και κλιμάκωσης δυναμικών μέτρων».