29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 14:34

Πήρε… φωτιά χθες το 8998 – Σε εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου

Με την Κύπρο σε καθεστώς lockdown από χθες η μεγάλη «μάχη» για αναχαίτιση της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2020, μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6,035 εμβολιασμοί, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται τα ραντεβού για τη χορήγηση της 2ης δόσης των ατόμων αυτών.

Άλλα 3,960 ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 θα είναι στη διάθεση των πολιτών σήμερα, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Οι πολίτες που εμπίπτουν στην β’ φάση του προγράμματος, άτομα άνω των 80 ετών δηλαδή, έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν διαδικτυακά τα ραντεβού τους, οι ίδιοι ή με τη βοήθεια ατόμων από το οικείο τους περιβάλλον. Τα ραντεβού θα αφορούν εμβολιασμούς που θα γίνονται την εβδομάδα 18-22 Ιανουαρίου 2021.

Την τελευταία βδομάδα, καταγράφεται μικρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Χθες, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 339 νέα κρούσματα της νόσου covid-19 και τον θάνατο ενός ακόμη ασθενούς. Ένας 75χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μετά από μεταφορά του από οίκο ευγηρίας στον Αγρό έγινε ο 148ος ασθενής που άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τον κορωνοϊό στην Κύπρο.

Η προσοχή στα νοσηλευτήρια…

Η μεγάλη ανησυχία συνεχίζει να είναι στραμμένη στα νοσηλευτήρια καθώς οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, παραμένουν πάνω από 200. Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Υπουργείο Υγείας, για νοσηλεία βρίσκονταν 208 άτομα, 55 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου περιθάλπει 73 ασθενείς, με τους 5 να νοσηλεύονται στην ΜΑΦ, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 36 στην ΜΕΘ, 4 εκτός αναπνευστήρα και άλλοι 6 σε ΜΑΦ. Στο ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονται 55 ασθενείς, 8 εκ των οποίων στην ΜΑΦ και τέλος στο Μακάρειο νοσοκομείο 2 ασθενείς.

Με αυστηρούς περιορισμούς και… sms

Στο μεταξύ οι Κύπριοι επιχειρούν να συνηθίσουν για μία ακόμη φορά τη νέα πραγματικότητα, με τους νέους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και τα κατεβασμένα ρολά σε επιχειρήσεις.

Χθες Κυριακή, οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν την καλοκαιρία και φυσικά τον αριθμό 6 και βγήκαν για βόλτα ή άθληση.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, δήλωσε χθες ότι μέχρι τις 19:00 το βράδυ της Κυριακής στάλθηκαν 335,000 SMS στο 8998.

Όσο για το ποια κατηγορία είχε την τιμητική της ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι: Το 1/3 των μηνυμάτων αφορούσαν την κατηγορία 6, δηλαδή σωματική άσκηση και άθληση, το άλλο 1/3 αφορούσε την κατηγορία 2, δηλαδή είχε να κάνει με μετακινήσεις για λιανικό εμπόριο (supermarket, περίπτερο, φούρνος κτλ), ενώ τα υπόλοιπα σχετίζονταν με τις υπόλοιπες κατηγορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις – «Συγγνώμη» από τα Harrods

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις από τον εκλιπών πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, εις βάρος εργαζομένων του πολυκαταστήματος. Μία ακόμη γυναίκα κατήγγειλε στο BBC...

Covid: Σε 11 ευρωπαϊκές χώρες εξαπλώθηκε το στέλεχος XEC – Ενδείξεις αυξημένης μετάδοσης

Τουλάχιστον 11 ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής κρούσματα του νέου στελέχους XEC του κορονοϊού, το οποίο εμφανίστηκε τον Ιούνιο στη Γερμανία και δεν αποκλείεται...

Με το πανίσχυρο εκρηκτικό PETN ανατινάχθηκαν οι ασύρματοι στον Λίβανο

Mε τη χρήση νιτρικού πενταερυθρίτη εξερράγησαν οι ασύρματοι που είχαν στην κατοχή τους μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Reuters. Ο νιτρικός πενταερυθρίτης (PETN)...

Επαναγορά ιδίων μετοχών στο ΧΑ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

Την έναρξη επαναγοράς ιδίων μετοχών στο ΧΑ, με ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, ανακοίνωσε η Τρ. Κύπρου. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά...

Ιταλία: Φοιτήτρια σκότωσε τα μωρά της και τα έθαψε σε χωράφι

Φρίκη στην Ιταλία. Μια 24χρονη φοιτήτρια κατηγορείται ότι δολοφόνησε και έθαψε δύο νεογέννητα μωρά της έξω από την Πάρμα. Η κοπέλα γέννησε και δολοφόνησε το πρώτο...

Εκρήξεις στον Λίβανο: Αγνοείται ο «γκουρού» της τεχνολογίας που βοήθησε το Ισραήλ να προμηθευτεί τους βομβητές

Ένας νορβηγός «γκουρού» της τεχνολογίας, ο οποίος βοήθησε κατά λάθος το Ισραήλ να προμηθευτεί τους βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό των μαχητών της Χεζμπολάχ, εξαφανίστηκε την ημέρα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!