38.8 C
Nicosia
Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025 | 12:27

Οι νέες χαλαρώσεις στα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 4 Ιουνίου, σύμφωνα με χθεσινό διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, η μετακίνηση προσώπων επιτρέπεται μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στις περιπτώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις γάμων, νοουμένου ότι προσκομίζουν αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. πρόσκληση).

Επίσης, επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τηρουμένου του σχετικού πρωτοκόλλου, με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς χώρους με την προσκόμιση SafePass.

Επιτρέπεται ακόμα η διενέργεια εκδηλώσεων σε παιδότοπους, λούνα παρκ και θεματικά πάρκα με την προσκόμιση SafePass. Η διενέργεια εκδηλώσεων στους πιο πάνω χώρους ήταν προγραμματισμένο να επιτραπεί στις 16 Ιουνίου και μετακινείται νωρίτερα η ημερομηνία.

Όπως αναφέρεται στο διάταγμα, οι νέες χαλαρώσει γίνονται λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού για την ασθένεια COVID-19 προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι μέχρι την 1η Ιουνίου 2021, ποσοστό 54,1% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 31,9% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα. Επίσης, αναφέρεται ότι από τις 28 Μαΐου 2021 μέχρι και την 1η Ιουνίου 2021 καταγράφηκαν 208 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 65 έως 85 ασθενών την ημέρα και δεδομένου ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν 3 θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται κοντά στο 0,2%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΟι νέες χαλαρώσεις στα μέτρα που ισχύουν από σήμερα