Ποικίλα τα θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων με αναφορές στην μάχη που δίνουν πολλές οικογένειες για να επιβιώσουν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία αλλά και στα προβλήματα στον χώρο της εστίασης και της βιοτεχνίας. Αναφορά γίνεται και στον σάλο που προκάλεσε βίντεο στα ΜΚΔ της Νουρ Ναντίρ, συζύγου του Ασίλ Ναντίρ, το οποίο στόχο είχε δημοσιογράφους και πολιτικούς.
Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Θα αγοραστούν δύο ψυγεία νεκροτομείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αντί η «κυβέρνηση» να λύσει τα προβλήματα της ανεργίας, να ανακοινώσει το εμβολιαστικό της πρόγραμμα ή να στηρίξει τον τομέα της υγείας με την πρόσληψη προσωπικού ετοιμάζεται για τον θάνατο των πολιτών αφού αγόρασε δύο νέα ψυγεία για το νεκροτομείο. Αλλού γράφει ότι χθες το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις ελεύθερες περιοχές. Γράφει ακόμα ότι έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της πενταμερούς η οποία θα γίνει στην Γενεύη μεταξύ 27-29 Απριλίου.
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν μας έμεινε σθένος να αντέξουμε» αναφέρεται στα προβλήματα στον χώρο της εστίασης αλλά και στον τομέα της βιοτεχνίας λόγω των περιοριστικών μέτρων. Προβάλλει αλλού δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ σχετικά με το Κυπριακό και την πενταμερή τον Απρίλιο. Γράφει ακόμα ότι άρχισε χθες η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων με την ονομασία “Γαλάζια Πατρίδα 2021” σε Μεσόγειο και Αιγαίο.
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μεγάλη οργή» αναφέρεται στον σάλο και στις αντιδράσεις που προκάλεσε βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Νουρ Ναντίρ, υποδιευθύντριας του δημοσιογραφικού ομίλου Κίπρις, συζύγου του Τ/κ επιχειρηματία Ασίλ Ναντίρ, στο οποίο ειρωνεύεται Τ/κ πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας. Προβάλλει ακόμα τα χθεσινά στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές.
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πολύ δύσκολη η επιβίωση» αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται στις οικογένειες λόγω της πανδημίας και γράφει ότι πολλές οικογένειες έφτασαν στα όρια της φτώχειας ενώ παράλληλα αυξήθηκαν και οι τιμές πώλησης προϊόντων. Προβάλλει ακόμα έκκληση του «υπουργείου υγείας» για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Γράφει αλλού ότι στις 3 Μαρτίου θα υπογραφεί τελικά το «οικονομικό πρωτόκολλο» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν καταλαβαίνουμε τις ανακοινώσεις, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις βασικές ανάγκες μας» αναφέρεται στους ξένους φοιτητές στα κατεχόμενα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας κυρίως τα οικονομικά αλλά και το γεγονός ότι λόγω της γλώσσας δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση που επικρατεί αλλά και τις οδηγίες. Αλλού γράφει ότι ο αριθμός των τροφίμων στις «κεντρικές φυλακές» ανέρχεται στους 610 ενώ οι εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες να φιλοξενούν μόνο 175 τρόφιμους. Αναφέρει ακόμα ότι στην Γενεύη τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη για την Κύπρο.