Το θέμα των πολιτογραφήσεων, η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και κάνει λόγο για λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς ΟΚΥπΥ, η πρόταση της ομάδας Ειδικών για το Πόθεν Έσχες, οι χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού και η επιβολή μέτρων στους ταξιδιώτες, καθώς και το θέμα της κατεδάφισης των διατηρητέων από την Αρχιεπισκοπή είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Θα το πάνε μέχρι τις εκλογές το θέμα των πολιτογραφήσεων» αναφέρει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένα να τραβήξουν το θέμα των πολιτογραφήσεων σε βάθος, προσδοκώντας σε ψήφους. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και κάνει λόγο για λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς ΟΚΥπΥ, ενώ καταγράφει περιπτώσεις γιατρών που το 2020 έλαβαν μισθούς μέχρι 230 χιλιάδες. Επίσης αναφορά γίνεται στην πρόταση ομάδας Ειδικών για το Πόθεν Έσχες των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.
«Χαλαρώσεις υπό πίεση με τον φόβο μεταλλάξεων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στις περιορισμένες σε εύρος χαλαρώσεις και στις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού υπό το φόβο των μεταλλάξεων. Αλλού αναφέρεται σε πιθανά αδικήματα και τσουχτερό πρόστιμο στην Αρχιεπισκοπή για το θέμα της κατεδάφισης των διατηρητέων υποστατικών. Επιπλέον, γράφει για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα ότι δεν προωθήθηκαν Κανονισμοί διότι ήθελε το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει την ευχέρεια να τροποποιεί τα κριτήρια κατά το δοκούν χωρίς την εμπλοκή της Βουλής.
Με τίτλο «Πάνε για κραχ τα νοσοκομεία» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και κάνει λόγο για εφιαλτικά σενάρια καταναγκαστικού ξεπουλήματος των δημόσιων νοσηλευτηρίων και αναφέρει ότι ειναι «πρακτικά ανέφικτη η πλήρης εξάλειψη των ελλειμμάτων στον ΟΚΥπΥ». Σε άλλη είδηση γράφει ότι σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας ενώ κρίνεται η ανάκληση ή μη της πολεοδομικής άδειας του Καθεδρικού. Επίσης αναφέρεται στην ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων κατ’ οίκο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Ρεκόρ φτώχειας για Κύπριους συνταξιούχους» γράφει ότι το ποσοστό των συνταξιούχων που κινδυνεύουν από φτώχεια στην ΕΕ ανήλθε στο 15,1%, ενώ στην Κύπρο στο 25,9%. Επίσης, φιλοξενεί το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου «Είμαι και Μπορώ» που καλεί την κοινωνία να αναλάβει δράση και κάνει λόγο για συνεκτικό σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην ΕΕ. Αλλού γράφει για «οργιώδες παρασκήνιο» για τις διατηρητέες οικοδομές που κατεδαφίστηκαν και ότι δύο προτάσεις θα τεθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας απόψε.
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Επιβολή σκληρότερων ταξιδιωτικών κανόνων» και αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση που προβλέπει τον υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό 72 ωρών και τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου PCR 72 ώρες μετά την άφιξη σε επιβάτες από χώρες των Κατηγοριών Α και Β. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις ειδικού φαρμακολογίας Νικόλα Διέτη ο οποίος αναφέρει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα υψηλού κινδύνου. Σε άλλο θέμα η “CM” αναφέρεται στον θάνατο του λοχαγού σερ Τομ Μουρ από κορωνοϊό, ο οποίος είχε συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.