25.5 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 4:26

Δείτε τους καταλόγους με τις θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία για το 2023

Καταλόγους των θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία που θα πληρωθούν το 2023, κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων το υπουργείο Οικονομικών, για να εγκρίνει η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών στην αυριανή πρώτη συνεδρία της μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών καλείται να εγκρίνει τους καταλόγους θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκε ο κατάλογος θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών και για την πλήρωση των οποίων διεξάγεται γραπτή εξέταση από την ειδική επιτροπή, δυνάμει των διατάξεων του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου.

Πρόκειται για σημαντικό αριθμό θέσεων εισδοχής σε υπουργεία, υφυπουργεία και διάφορα τμήματα και υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της δημόσιας υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι, οι περί αξιολόγησης υποψηφίων για διορισμό στη δημόσια υπηρεσία Νόμοι του 1998 έως 2021 προβλέπουν για τη διεξαγωγή, κάθε έτος, δύο διαφορετικού επιπέδου γενικών κυβερνητικών εξετάσεων για την πλήρωση των θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία, που θα δημοσιευθούν το αμέσως επόμενο έτος της διεξαγωγής των εξετάσεων.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, η ευθύνη διεξαγωγής των γενικών κυβερνητικών εξετάσεων ανατίθεται σε ειδική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τον πρόεδρο ή μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, ως πρόεδρος, το διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού και το Διευθυντή Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Αναφέρεται ότι ο Νόμος προβλέπει ότι κάθε έτος κατατίθενται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι δύο κατάλογοι των θέσεων (επιστημονικές και µη επιστημονικές) για έγκριση, τουλάχιστον 4 μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των κυβερνητικών εξετάσεων.

Επίσης, πρέπει να κατατεθούν οι δύο κατάλογοι για τις αντίστοιχες κατηγορίες θέσεων, για τις οποίες διεξάγονται ειδικές γραπτές εξετάσεις, ξεχωριστές για κάθε θέση, από την οικεία συμβουλευτική επιτροπή, που περιλαμβάνουν ειδικό θέμα, ανάλογα µε τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται και τα εξειδικευμένα καθήκοντα των θέσεων αυτών.

Βαθμολογία εξετάσεων

Σημειώνεται ότι οι επιτυχόντες στις γενικές κυβερνητικές εξετάσεις, εφοδιάζονται µε πιστοποιητικό επιτυχίας και μπορούν να διεκδικήσουν οποιαδήποτε θέση περιλαμβάνεται στον κατάλογο θέσεων της αντίστοιχης γραπτής εξέτασης, όταν δημοσιευτούν κενές θέσεις στο έτος που έπεται της ημερομηνίας των εξετάσεων και νοουμένου ότι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων για διορισμό, σε όλες τις θέσεις, γίνεται µε βάση τα ίδια κριτήρια, όπως αυτά καθορίζονται στο νόμο, σύμφωνα µε τα οποία καθοριστικής σημασίας είναι η σειρά επιτυχίας στη γραπτή εξέταση στην οποία αποδίδεται βαρύνουσα σημασία στη γενική αξιολόγηση ( 100 μονάδες σε σύνολο 138 μονάδων).

Επισυνάπτονται οι κατάλογοι των θέσεων εισδοχής που θα πληρωθούν το 2023.

PDF icon katalogoi_theseon.pdf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!