21.6 C
Nicosia
Τρίτη 1 Οκτώβριος 2024 | 3:58

Έτοιμοι οι Δήμοι της Πάφου για την αντιμετώπιση καταιγίδων και την αποφυγή πλημμυρών

Σε πλήρη προετοιμασία βρίσκονται οι Δήμοι της Επαρχίας Πάφου για την αντιμετώπιση καταιγίδων και την αποφυγή πλημμυρών.

Η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως ήδη έχει ενημερώσει τους Δημάρχους των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας Πάφου, αλλά και τους προέδρους και τα μέλη των κοινοτικών Συμβουλίων Επαρχίας Πάφου, για τη λήψη προληπτικών μέτρων για αποφυγή ζημιών και ταλαιπωριών του κοινού από πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα, που πιθανόν να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα Τμήματα/Υπηρεσίες, να επιδείξουν το αναγκαίο ενδιαφέρον και να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα τους επιτρέψουν, όπως είπε, να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την ενδεχόμενη εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και των οποιωνδήποτε δυσάρεστων επιπτώσεων.

Ανάμεσα στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα από Δήμους και Κοινότητες για αποφυγή ζημιών και ταλαιπωριών του κοινού από πλημμύρες, η κ. Λάμπρου ανέφερε τη μη κάλυψη των φρεατίων αποχέτευσης με υλικά ή μηχανήματα, τον έλεγχο της απαγόρευσης της απόρριψης σκυβάλων ή άλλων αντικειμένων σε οχετούς όμβριων υδάτων ή κάτω από γεφύρια ή σε κοίτες ποταμών και τη μη διασπορά υλικών, που μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα.

Επιπρόσθετα, η κ.Λάμπρου ανέφερε πως κάθε Δήμος ή Κοινότητα έχουν συγκροτήσει συνεργεία πλήρως εξοπλισμένα και σωστά εκπαιδευμένα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία σε τέτοιου είδους επεισόδια.

Στο μεταξύ, προετοιμασμένος είναι ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή για την αντιμετώπιση των αντίξοων καιρικών φαινομένων τη χειμερινή περίοδο .Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι υπηρεσίες του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό των φρεατίων για τα όμβρια ύδατα, ενώ ολοκληρώθηκε αγωγός στο Λατσί ο οποίος στο παρελθόν δημιουργούσε προβλήματα με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ύστερα από οδηγίες που τους δόθηκαν, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, οι τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης επιβάλλεται να μεριμνούν για έγκαιρο καθαρισμό γεφυριών και κοιτών ποταμών ή ρυακιών από ξένα υλικά ( μπάζα, σκύβαλα, ή άλλα άχρηστα υλικά μόνο) ενώ για οποιαδήποτε άλλη επέμβαση σε κοίτη ποταμού χρειάζεται έγκριση του Τ.Α.Υ. Επίσης, συνέχισε η Τοπική Αρχή βρίσκεται σε διαδικασία ανακατασκευής καινούργιου γεφυριού παρά τον κατασκηνωτικό χώρο όπου όταν είχε πολυομβρία το νερό έβγαινε πάνω στο δρόμο και υπερχείλιζε.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως με αυτές τις εργασίες που έχουν διεκπεραιωθεί στην περιοχή του δεν θα έχουν ιδιαίτερα προβλήματα στον Δ. Πόλης Χρυσοχούς. Εξάλλου στο Προδρόμι με την κατασκευή του έργου του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου βγήκε αγωγός ομβρίων υδάτων που θα δουλέψει και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως από το Σεπτέμβριο στον Δήμο Γεροσκήπου έχουν προχωρήσει σε όλους τους καθαρισμούς των ομβρίων υδάτων και των αγωγών, όπως και στα αργάκια και γενικά στους χώρους που η περιοχή με τις πρώτες βροχές παρουσίασε προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Παυλίδης είπε στο ΚΥΠΕ πως έχουν προχωρήσουν ως Τοπική Αρχή σε έργα υποδομής όσον αφορά τους δρόμους που κατεβαίνουν βόρεια της Γεροσκήπου με την τοποθέτηση σχαρών ούτως ώστε το νερό να μαζεύεται πριν κατέβει προς τον πλατειακό χώρο, συμπλήρωσε . Εκτίμησε τέλος πως φέτος ο Δήμος Γεροσκήπου είναι καθόλα προετοιμασμένος και δεν θα παρουσιάσει προβλήματα.

Σε πλήρη προετοιμασία βρίσκονται και οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου.

Σημειώνεται πως η Επαρχιακή Διοίκηση και ο κάθε Δήμος έχουν ετοιμάσει ανακοινώσεις στο κοινό για να προβαίνουν σε έγκαιρο καθαρισμό των ορόφων και των υδρορροών των υποστατικών τους, καθώς επίσης και των σχαρών των οχετών συλλογής όμβριων υδάτων στις αυλές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Φωτιά στην Κορινθία – Έκλεισε η εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα – Πλησίασε στη θάλασσα

Σχεδόν στη θάλασσα έφτασε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο Ξυλόκαστρο στην Κορινθία. Το πύρινο μέτωπο έχει περικυκλώσει τον παραλιακό οικισμό Λυγιά με...

Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο – Στόχος οι υποδομές Χεζμπολάχ – Αποχώρησαν οι κυανόκρανοι, υποχώρησε ο λιβανέζικος στρατός (φωτό)

Σφοδρές επιθέσεις εκκίνησε το Ισραήλ στην περιοχή των συνόρων με τον Λίβανο με βολές πυροβολικού και τεθωρακισμένων την ώρα που αεροπλάνα και drone περιπολούν...

Πήραν και τις τελευταίες αποφάσεις οι Ρυθμιστικές Αρχές Κύπρου-Ελλάδας για το καλώδιο

Σε επικαιροποίηση των αποφάσεων τους για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας (GSI) έτσι ώστε να περιλάβουν σε αυτές και όσα συμφώνησαν οι δύο...

Κυπριακό: Ο Γκουτέρες κάλεσε άτυπη τριμερή συζήτηση για τον Οκτώβριο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προσκάλεσε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων σε μια άτυπη τριμερή συζήτηση για να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία του...

Ούλωφ Πάλμε: Η Τεχνητή Νοημοσύνη έλυσε τη δολοφονία του πιο γνωστού ηγέτη της Σουηδίας;

Για 38 χρόνια δεκάδες ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ανακαλύψουν ποιος κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του Ούλωφ Πάλμε. Τώρα, μια νέα θεωρία κάνει...

Χασέμ Σαφιεντίν: Ποιος είναι ο διάδοχος του Νασράλα – Το προφίλ του

Τον Χασέμ Σιαφεντίν όρισε νέο ηγέτη της η Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά σενάρια. Ξάδερφος του Νασράλα και με στενούς δεσμούς με την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!