19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:57

Ιερά Σύνοδος: Οριστικά στις 18 Δεκεμβρίου οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές, αλλά χωρίς αλλοδαπούς

Κανονικά θα διεξαχθούν οι Αρχιεπισκοπικές Εκλογές την 18η Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Την πορεία των διαδικασιών που αφορούν τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενόψει και ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το θέμα των προσωπικών δεδομένων, εξέτασε σε σημερινή έκτακτη της συνεδρία, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου, σε ερώτηση αν τέθηκε η εισήγηση για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, απάντησε καταφατικά , λέγοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 18 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του, ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου είπε ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, τελεστεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο θα αποσταλεί σήμερα στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία όπως μη δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή αλλοδαπών ορθοδόξων Χριστιανών στους Εκλογικούς Καταλόγους, ούτως ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι Εκλογές εντός των προβλεπόμενων υπό το Καταστατικό Χάρτη χρονικών Ορίων.

Ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μετά τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι πιθανότερο είναι να συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Η Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να είναι σε θέση να διεξαγάγει έγκυρα και έγκαιρα τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η άσκηση των δικαιωμάτων μεταξύ των οποίων και η διαγραφή από τους Εκλογικούς Καταλόγους, που θα καταρτιστούν για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, θα ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη  29.11.2022 η ώρα 12.00 μ.

Ως εκ τούτου, η Εκκλησία της Κύπρου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, το οποίο επιθυμεί για οποιοδήποτε λόγο το όνομα του να μην περιλαμβάνεται και/ή να αφαιρεθεί από τους Εκλογικούς Καταλόγους των επερχόμενων Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, να αποστείλει  τo αίτημα του με τίτλο «Αφαίρεση από  τους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022» μέχρι και την Τρίτη  29.11.2022 η ώρα 12.00 μ.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαγραφή, θα πρέπει να αποστέλλεται το αίτημα του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] δίδοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του εκλογέα προκειμένου να γίνει εφικτή η ταυτοποίηση και η διαγραφή του.

Με την ικανοποίηση του δικαιώματος και τη διαγραφή, θα αποστέλλεται σχετική επιβεβαίωση  διαγραφής στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πολίτη που αιτήθηκε.

Μετά την πιο πάνω προθεσμία, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, αφού γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις/ αφαιρέσεις, θα προχωρήσει στην οριστικοποίηση των Εκλογικών Καταλόγων, που θα αναρτηθούν για σκοπούς υποβολής τυχόν ενστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!