33.7 C
Nicosia
Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024 | 21:55

Υπουργός Υγείας: Στα νοσοκομεία πολλοί με λοιμώξεις και κορωνοϊό

Τα νοσοκομεία έχουν μια αυξημένη ροή εισαγωγών σε λοιμώξεις, ενώ αυξημένα είναι και τα περιστατικά κορωνοϊού, δήλωσε το Σάββατο η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Μακάρειο Νοσοκομείο προκειμένου να δώσει μαζί με τον Άγιο Βασίλη, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται και να μιλήσει μαζί με τους γονείς τους.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Μακάρειο Νοσοκομείο η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται, προσθέτοντας ότι περιλαμβάνεται Μακάρειο στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για αναβάθμιση.

Η κ. Κανάρη ερωτηθείσα για την προειδοποίηση από μέρους του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) για διάφορες λοιμώξεις και τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο,  απάντησε ότι πρόκειται για λοιμώξεις οι οποίες κυρίως αφορούν αναπνευστικά προβλήματα και πως τα νοσοκομεία έχουν μια αυξημένη ροή εισαγωγών σε λοιμώξεις.  Είπε ακόμη ότι υπάρχει αύξηση και στα περιστατικά κορωνοϊού.

Η Υπουργός σύστησε στις ευάλωτες ομάδες και κυρίως στους ηλικιωμένους στους οποίους υπάρχει ένας σχετικός δισταγμός, όπως αέφερε, να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως υπάρχουν και εμβολιαστικά κέντρα αλλά και κινητές μονάδες.

Σε ερώτηση για το εάν έχει λάβει την έκθεση για καταγγελία κακοποίησης ασθενούς από νοσηλευτή, η κ. Κανάρη είπε ότι έχει παραλάβει την έκθεση και μελετάται, επισημαίνοντας ότι εκεί και όπου υπάρχουν σοβαρές ευθύνες σίγουρα θα αποδοθούν για να υπάρχει και το παράδειγμα στους υπόλοιπους.

Ερωτηθείσα για την πρόσφατη συμφωνία για δημιουργία ηπατολογικής κλινικής και για το πού βρίσκεται η διαδικασία, η Υπουργός Υγείας είπε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο και ήδη έχουμε τις εκθέσεις των δύο νοσοκομείων και τις μελετούμε».

Πρόσθεσε ότι αρχές του χρόνου ο ΟΚΥπΥ θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ηπατολόγων και στις αρχές του 2024 θα ξεκινήσει η ηπατολογική κλινική όπως αυτή έπρεπε να γίνει για τους ασθενείς που πρέπει να παρακολουθούνται είτε έπειτα από μεταμοσχεύσεις, είτε και για άλλα ηπατολογικά προβλήματα. Σε ερώτηση για το πού θα στεγάζεται η ηπατολογική κλινική, η Υπουργός απάντησε ότι θα στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μοίρασε δώρα στα παιδιά με τον Άγιο Βασίλη

Αναφερόμενη στην επίσκεψή της, η κ. Κανάρη είπε πως «δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα ήρθαμε εδώ στο Μακάρειο Νοσοκομείο που είναι τα παιδάκια μας, στο νοσοκομείο αναφοράς των παιδιών για να δώσουμε νότα χαράς σε αυτά τα παιδιά και στους γονείς τους, να δώσουμε τις ευχές μας που δεν είναι άλλες από το να επιστρέψουν γρήγορα στο σπίτι τους, να περάσουν αυτές τις δυσκολίες και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα».

Σημείωσε ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς με το θάρρος που επιδεικνύουν αποτελούν «έμπνευση για εμάς για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε και να δίνουμε καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας».

Η Υπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό των νοσηλευτηρίων για το έργο τους λέγοντας ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις δικές του προσπάθειες θέλουν όλοι να παρέχουν άριστες υπηρεσίες στα παιδιά, στήριξη προς τους γονείς.

«Με την αφορμή αυτή θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω και με τα παιδάκια και με τους γονείς, να πάρω και κάποια μηνύματα για τη διοίκηση και για την παροχή υπηρεσιών», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το εάν θα επισκεφθεί και άλλα νοσηλευτήρια ενόψει των εορτών, η κ. Κανάρη είπε ότι θα επισκεφθεί και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και με τον επόμενο χρόνο και άλλα δημόσια και και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Η Υπουργός με την ευκαιρία των εορτών ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία, χαρά και ό,τι το καλύτερο με το νέο έτος.

Εγκαινιάστηκε σήμερα και το δεύτερο δωμάτιο ημερήσιας νοσηλείας για παιδιά

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Χρίστος Μηνά, ευχαρίστησε από πλευράς του την Υπουργό Υγείας για την επίσκεψή της στο Μακάρειο Νοσοκομείο, σημειώνοντας ότι με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα» και της Υπουργού Υγείας,  ο ΟΚΥπΥ εγκαινιάζει σήμερα και το δεύτερο δωμάτιο ημερήσιας φροντίδας για παιδιά.

Πρόσθεσε ότι αυτό αφορά παιδιά που χρειάζονται ενζυμική υποκατάσταση και άλλους παράγοντες και υπάγονται στις σπάνιες παθήσεις.

«Μοναδική μας έγνοια, του Υπουργείου Υγείας και του Συνδέσμου «Μοναδικά Χαμόγελα», είναι η παροχή φροντίδας σε αυτά τα παιδιά με όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία και θα φροντίσουμε αυτό να γίνει», κατέληξε ο κ. Μηνά.

Η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», Κάτια Κυριάκου, ευχαρίστησε την Υπουργό Υγείας, τον Διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου και τον Επαρχιακό Διευθυντή για όλη τη βοήθεια στη δημιουργία του δωματίου ημερήσιας νοσηλείας για παιδιά που κάνουν θεραπείες σε εβδομαδιαία βάση.

Σημείωσε ότι η δημιουργία του δωματίου αυτού ήταν ένα πάγιο αίτημα και εξήγησε ότι υπήρχε ήδη ένα και δημιουργήθηκε ακόμη ένα δεύτερο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί μια οργανωμένη κλινική με εκπαιδευμένο προσωπικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ένοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό, σε πολυσύχναστο μέρος, στον Πειραιά

Ένοπλη συμπλοκή, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ  στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, μεταξύ τριών Κούρδων τουρκικής υπηκοότητας, την ώρα που κόσμος έκανε τα ψώνια...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το πρωί...

Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο 178,500 ευρώ και έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα αυτή τη φορά 48χρονο κάτοικο Λεμεσού Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 48χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μάλιστα η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στη μία ξημερώματα.

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Δείτε ποινές για άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού θα παραμείνει και το Σάββατο ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών. Τονίζεται ότι απαγορεύεται το...

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% σημείωσε το ΧΑΚ – Απώλειες 0,37% την Παρασκευή

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προκήρυξη πρόωρων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!