18 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 10:37

Τη Δευτέρα το πρωί παραλαμβάνουν οι Τ/κ τις πρώτες δόσεις των εμβολίων Pfizer

Τη Δευτέρα το πρωί στις 8.30 θα παραλάβουν οι Τ/κ από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου την πρώτη δόση για τα πρώτα 1000 άτομα που θα εμβολιαστούν με τα εμβόλια της Pfizer, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού.

Όπως εξήγησε ο κ. Φυλαχτού ο λόγος είναι τεχνικός, καθώς τα εν λόγω εμβόλια χρειάζονται συνεχώς χαμηλή θερμοκρασία, στους -70 βαθμούς Κελσίου, και δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη μεταφορά. Για το λόγο αυτό οι άλλες 1000 δόσεις θα φυλαχθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες μέχρι να έρθει η χρονική στιγμή για χρήση τους για τη δεύτερη δόση για τα 1000 άτομα, διευκρίνισε. Όταν βρεθεί το κατάλληλο μεταφορικό μέσον θα δοθούν ίσως νωρίτερα στους Τ/κ, πρόσθεσε.

Ο Λεωνίδας Φυλαχτού σημείωσε πως μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία έχει γίνει όλη η προεργασία που απαιτείται και περιλαμβάνει τα πρωτόκολλα εμβολιασμού, το εμβολιαστικό πλάνο, συζητήσεις για τη διαδικασία του εμβολιασμού, θέματα μεταφοράς, φαρμακοεπαγρύπνισης, και εκπαίδευσης του προσωπικού που θα κάνει τους εμβολιασμού στα κατεχόμενα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φυλαχτού είπε ότι το κόστος των εμβολίων αυτών έχει καλυφθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Σφραγίζονται» τα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Europa League

«Σφραγίζονται» απόψε τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Europa League καθώς διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί επαναληπτικοί αγώνες της διοργάνωσης. Αταλάντα, Λεβερκούζεν έχουν σημαντικό προβάδισμα...

Δύο καραμπόλες με την εμπλοκή 11 οχημάτων στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο

Δύο καραμπόλες, με την εμπλοκή συνολικά έντεκα οχημάτων σημειώθηκαν το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, με αποτέλεσμα τέσσερα πρόσωπα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο, για προληπτικούς...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!