13.9 C
Nicosia
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 12:49

Την Τρίτη οι υποψηφιότητες για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Την Τρίτη η εκδήλωση ενδιαφέροντος με γραπτή ενυπόγραφη επιστολή για υποψήφιους στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές

Αύριο Τρίτη, μεταξύ των ωρών 9-11 το πρωί, θα υποβάλλονται, γραπτώς και ενυπόγραφα, οι υποψηφιότητες για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών και Διευθυντής Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας της Κύπρου, Ιωάννης Χαριλάου, είπε ότι αύριο οποιοιδήποτε ενδιαφερόμενοι οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου θα πρέπει να φέρουν στο γραφείο του είτε οι ίδιοι είτε αντιπρόσωπός τους, γραπτή ενυπόγραφη επιστολή που να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

«Για να μπορέσουμε να έχουμε μια τάξη βάλαμε ότι αυτό θα γίνει μεταξύ των ωρών 9-11 το πρωί. Θα παίρνουν απόδειξη ότι έχουν παραδώσει την επιστολή τους και μετά θα γίνει η κανονική διαδικασία για να ελεγχθούν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχουν λάβει τους εκλογικούς καταλόγους, ο κ. Χαριλάου είπε ότι σχεδόν στην ολότητα τους, «έχουμε λάβει τους εκλογικούς καταλόγους από το κράτος και αυτή τη στιγμή διαμορφώνουμε τους δικούς μας εκλογικούς καταλόγους, παίρνοντας στοιχεία από εκείνους».

Σημείωσε ότι αναμένουν να ολοκληρωθούν τις επόμενες 7 με 8 μέρες, μέχρι το τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου μήνα, για να μπορέσουν να αναρτηθούν.

«Θα μπουν και σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο, δηλαδή μια ειδική πλατφόρμα που κάποιος ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βάζει κάποια προσωπικά του στοιχεία και θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να το κάνει για να δει κατά πόσο είναι στον κατάλογο και σε ποια ενορία ή κοινότητα είναι, όπως γίνεται σε πολλές εκλογές», πρόσθεσε.

Θα ακολουθήσει, συνέχισε ο κ. Χαριλάου, η περίοδος των ενστάσεων, που θα είναι τρεις μέρες, όπου μέσα σε αυτές τις μέρες θα μπορεί κάποιος να κάνει οποιαδήποτε ένσταση μεταξύ αυτών και νέα εγγραφή.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια, ο κ. Χαριλάου είπε ότι οι διαδικασίες για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές δεν είναι απλές, είναι πάρα πολύ περίπλοκες.

«Δεν είναι μόνοι οι κατάλογοι, για αυτό και συνέχεια εργαζόμαστε και επί της διαδικασίας να γίνουν σωστές και αδιάβλητες εκλογές. Και για αυτό το λόγο έχω ζητήσει επίσημα, ως και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, κάθε βοήθεια από το κράτος, η οποία θα μας δοθεί και μας δίδεται για να μπορέσουμε να έχουμε την υποστήριξη τους και τη στήριξη τους για να γίνουν οι εκλογές, όπως πρέπει να γίνουν, έχοντας υπόψιν τον μεγάλο όγκο εργασίας, αλλά και ειδικές εργασίες που πρέπει να γίνουν», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Οδηγίες για ετοιμασία έκθεσης με μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σχετική έκθεση για μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα αναμένεται να υποβληθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως ανέφερε ο ίδιος σε σημερινές δηλώσεις...

«Το θράσος δεν έχει όρια» απαντά ο ΠτΔ για αντιδράσεις στα κατεχόμενα για ψήφισμα ΣΑ

Ικανοποίηση εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το οποίο ανανεώνεται η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ,...

Ελληνική Τράπεζα: Υπηρεσία Μεταφοράς Στεγαστικού Δανείου με επιλογή σταθερού επιτοκίου

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις η Ελληνική Τράπεζα, πέραν των εναλλακτικών καναλιών που διαθέτει για την έξυπνη εξυπηρέτηση των πελατών της, προσφέρει και πληθώρα επιλογών...

Ανδραβίδα: Υποβρύχιο ρομπότ και ωκεανογραφικό στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη που κατέπεσε χθες νότια από το Κατάκολο, ενώ είχε ξεκινήσει...

Εργασιακά θέματα, συζήτησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της ΣΕΚ

Θέματα που αφορούν την ΑΤΑ, το συνταξιοδοτικό, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την τηλεργασία, τις συλλογικές συμβάσεις και την εργοδότηση εργαζομένων από τρίτες χώρες, συζήτησε το...

H γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,6% το 2022

Η γαλλική οικονομία απέφυγε τη συρρίκνωση το τελευταίο τρίμηνο του 2022, παρά τον πληθωρισμό που ανάγκασε τα νοικοκυριά να μειώσουν τις δαπάνες και αναπτύχθηκε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW