23.8 C
Nicosia
Δευτέρα 23 Σεπτέμβριος 2024 | 10:29

Ελεύθερος ο 17χρονος που πυροβόλησε άθελα τον πατέρα του – Πως έγινε το κακό

Αφέθηκε ελεύθερος ο 17χρονος, ο οποίος κατά τη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης πυροβόλησε θανάσιμα κατά λάθος, τον 45χρονο πατέρα του στο κεφάλι. Ο 17χρονος εξετάστηκε πρώτα από ψυχολόγο, ο οποίος έκρινε ότι μπορεί πάει σπίτι του μέχρι την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του σε Κυβερνητικό Ψυχίατρο, του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και αφού διευθετήθηκαν μελλοντικά ραντεβού για συνεδριάσεις και παρακολούθηση, στην συνέχεια απολύθηκε της κράτησης του, χωρίς οποιανδήποτε άλλη ενέργεια.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα ο νεαρός, συνελήφθηκε με δικαστικό ένταλμα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

1.Πρόκληση θανάτου εξ αμελείας

2. Παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά (ΔΟΚΟ) Κυνηγετικού όπλου

3. Παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών δηλαδή Κυνηγετικών φυσιγγίων.

Ο ανήλικος θα μεταφερθεί για εξετάσεις σε Κυβερνητικό ψυχολόγο.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Χειροπέδες στον 17χρονο, που πυροβόλησε και σκότωσε άθελά του, τον 45χρονο πατέρα του Αντώνη Χαριλάου στη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης.

Τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του είναι: πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, της παράνομης κατοχής και παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου και της παράνομης κατοχής και παράνομης μεταφοράς εκρηκτικών υλών δηλαδή κυνηγετικών φυσιγγίων.

Ο 17χρονος θα μεταφερθεί για εξετάσεις σε κυβερνητικό ψυχολόγο.

Θυμίζουμε πώς ο θάνατος του 45χρονου, έπειτα από έρευνες των Αρχών, φαίνεται να αποδίδεται σε κυνηγετικό ατύχημα, αφού ο γιος του ηλικίας 17 ετών, ο οποίος τον πυροβόλησε χωρίς να το θέλει, ήταν άπειρος κυνηγός.

Ο 17χρονος ήταν ο ίδιος που επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Αστυνομίας στη Λεμεσό και ενημέρωσε ότι, ενώ βρισκόταν με τον πατέρα του σε ανοικτό χώρο στο χωριό Σούνι κοντά σε μάντρες, από λάθος τον πυροβόλησε στο κεφάλι και αυτός έπεσε νεκρός.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε περιοχή των χωριών Σούνι Ζανατζιά της επαρχίας Λεμεσού, με θύμα τον Αντώνη Χαριλάου, 45 ετών, από τη Λεμεσό. Ο άτυχος Χαριλάου πυροβολήθηκε από λάθος, από τον 17χρονο γιο του στη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη σκηνή του ατυχήματος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, πατέρας και γιος είχαν μεταβεί για κυνήγι στην περιοχή. «Λίγο μετά τις 10 το πρωί και ενώ ο 45χρονος βρισκόταν για κυνήγι μαζί με τον ανήλικο γιο του, στην περιοχή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο ανήλικος πυροβόλησε τον πατέρα του στο κεφάλι με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, η Αστυνομία ενημερώθηκε τόσο από κυνηγούς που βρίσκονταν στην περιοχή, όσο και από τον ίδιο τον ανήλικο, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

«Στη σκηνή εντοπίστηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια, παρόλο που από τις αρχικές εκτιμήσεις φαίνεται ότι ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος από τον ανήλικο», ανέφερε ο κ. Βασιλείου.

Επί τόπου έσπευσε η σύζυγος του θύματος και μητέρα του ανήλικου. Μητέρα και γιος μεταφέρθηκαν στην Αστυνομία, η οποία διερευνά πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μακρόν: Να επανεξετάσουμε τη σχέση με τη Ρωσία, η Ευρώπη δεν είναι μόνο ΕΕ και ΝΑΤΟ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι πρέπει να «επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη Ρωσία» μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζήτησε «μια νέα διεθνή...

Τρ.Κύπρου: Ντεμπούτο με 4,78 ευρώ της μετοχής στο ΧΑ

Ακόμη ένα ορόσημο για τo Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Τάκης Αράπογλου, την έναρξη της διαπραγμάτευσης σήμερα Δευτέρα στο Χρηματιστήριο...

Τι γνωρίζεις για τον Κοινωνικό Λειτουργό της Γειτονιάς; Όλες οι λεπτομέρειες από τις ΥΚΕ

Με σκοπό την άμεση πρόσβαση των πολιτών στις κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργήθηκε και εξελίσσεται το πρόγραμμα «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς». Το Υφυπουργείο Κοινωνική Πρόνοιας έχει προσθέσει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!