19 C
Nicosia
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 | 21:33

ΠΕΟ: Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών

Την πάγια θέση της ΠΕΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, επανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πάμπης Κυρίτσης σε συνάντηση του με τον νέο Πρόεδρο του ΔΣ της Cyta Μιχάλη Ιωαννίδη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, στη συνάντηση, ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΠΕΟ, αφού ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ του Cyta, και τον Πρόεδρό του να έχουν μια παραγωγική και ωφέλιμη θητεία, ανέφερε ότι η Cyta έχει προσφέρει πολλά και έχει ακόμα να προσφέρει περισσότερα στην οικονομία και την κοινωνία ως ένας από τους μεγάλους και πολύ σημαντικούς οργανισμούς κοινής ωφελείας στο τόπο μας.
 
«Η ΠΕΟ θα καιροφυλακτεί για να διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της και παράλληλα θα συνεχίσει να συμβάλλει δημιουργικά ώστε η Cyta να είναι ένας σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός κοινής ωφελείας», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης.
 
Εξάλλου, στα εργασιακά ζητήματα, ο ΓΓ της ΠΕΟ εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι ο διάλογος λειτουργεί στον Οργανισμό και οι εργασιακές σχέσεις είναι σε καλό επίπεδο στη Cyta, αναφέροντας, ωστόσο, ότι «υπάρχουν σε περιορισμένο βαθμό μορφές απασχόλησης που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όπως προσωπικά συμβόλαια και αγορά υπηρεσιών, που συνιστούν απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχίσουν και να παγιωθούν».
 
Επίσης, ο ΓΓ της ΠΕΟ τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του ωρομίσθιου προσωπικού υποστηρίζοντας ότι αυτή η κατηγορία εργαζομένων συνεχώς επιβαρύνεται με νέες αρμοδιότητες και ευθύνες χωρίς να υπάρχει ανάλογη βελτίωση των όρων απασχόλησης τους.
 
Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε επίσης τόσο στην ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του Οργανισμού σε όλα τα επίπεδα κάνοντας ειδική μνεία για τις ανάγκες σε διευθυντικό προσωπικό, όσο και στην ανάγκη για διαφάνειας και αξιοκρατίας στον Οργανισμό, ενώ ζήτησε από το ΔΣ να ασχοληθεί με το ζήτημα που υπάρχει στο Ταμείο Συντάξεων των Υπαλλήλων του Οργανισμού με τρόπο που να επιλυθεί σωστά.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Cyta Μιχάλης Ιωαννίδης ευχαρίστησε την ΠΕΟ για το ενδιαφέρον και στήριξη, λέγοντας ότι στόχος του ΔΣ είναι η διατήρηση της αξίας της Cyta και η περαιτέρω ισχυροποίηση της και παράλληλα η διατήρηση του κοινωνικού προσώπου του Οργανισμού.
 
Ανέφερε πως η Cyta προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις και αναμένει να τη συνεργασία όλων για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΟ, σχολιάζοντας την αναφορά του ΓΓ της ΠΕΟ στα εργασιακά ζητήματα, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι ο οργανισμός θέλει να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το υψηλό επίπεδο διαλόγου και  εργασιακών σχέσεων που υπάρχει ενώ διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα τεθούν ενώπιων των συνδικαλιστών οργανώσεων οι προτάσεις του Οργανισμού που θα απαντούν, μεταξύ άλλων, στο θέμα της ανάγκης αναβάθμισης των ωρομίσθιων εργαζομένων αλλά και της στελέχωσης της διευθυντικής ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία και οι Τ/κ

Η τουρκική οικονομία πλέει τα λοίσθια και μαζί της συμπαρασύρει και το κατασκεύασμα της στα κατεχόμενα. Ήδη, την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι η λίρα, η...

Οι τριμερείς, οι τουρκικές απειλές και το πολιτικό πόκερ

Με ευκαιρία τη νέα τριμερή σύνοδο κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου που έγινε στην Αθήνα και των ανοικτών απειλών της Τουρκίας κατά της πρόθεσης της Λευκωσίας να...

Περιορισμένες οι ποσότητες καυσίμων στα κατεχόμενα και σήμερα

Συνεχίζεται η υπό περιορισμό διοχέτευση καυσίμων στην αγορά στα κατεχόμενα, αλλά σήμερα πωλείται και βενζίνη 95 οκτανίων που τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν υπήρχε. Ο...

Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν διαχειριστεί αποτελεσματικά μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος μιλούσε κατά...

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους διαβητικούς με νυχτερινή υπέρταση

Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2, των οποίων η αρτηριακή πίεση αυξάνεται τη νύχτα, έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με τους...

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!