30.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 18:34

Πήρε… φωτιά χθες το 8998 – Σε εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου

Με την Κύπρο σε καθεστώς lockdown από χθες η μεγάλη «μάχη» για αναχαίτιση της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2020, μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6,035 εμβολιασμοί, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται τα ραντεβού για τη χορήγηση της 2ης δόσης των ατόμων αυτών.

Άλλα 3,960 ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 θα είναι στη διάθεση των πολιτών σήμερα, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Οι πολίτες που εμπίπτουν στην β’ φάση του προγράμματος, άτομα άνω των 80 ετών δηλαδή, έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν διαδικτυακά τα ραντεβού τους, οι ίδιοι ή με τη βοήθεια ατόμων από το οικείο τους περιβάλλον. Τα ραντεβού θα αφορούν εμβολιασμούς που θα γίνονται την εβδομάδα 18-22 Ιανουαρίου 2021.

Την τελευταία βδομάδα, καταγράφεται μικρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Χθες, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 339 νέα κρούσματα της νόσου covid-19 και τον θάνατο ενός ακόμη ασθενούς. Ένας 75χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μετά από μεταφορά του από οίκο ευγηρίας στον Αγρό έγινε ο 148ος ασθενής που άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τον κορωνοϊό στην Κύπρο.

Η προσοχή στα νοσηλευτήρια…

Η μεγάλη ανησυχία συνεχίζει να είναι στραμμένη στα νοσηλευτήρια καθώς οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, παραμένουν πάνω από 200. Όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Υπουργείο Υγείας, για νοσηλεία βρίσκονταν 208 άτομα, 55 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου περιθάλπει 73 ασθενείς, με τους 5 να νοσηλεύονται στην ΜΑΦ, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 36 στην ΜΕΘ, 4 εκτός αναπνευστήρα και άλλοι 6 σε ΜΑΦ. Στο ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονται 55 ασθενείς, 8 εκ των οποίων στην ΜΑΦ και τέλος στο Μακάρειο νοσοκομείο 2 ασθενείς.

Με αυστηρούς περιορισμούς και… sms

Στο μεταξύ οι Κύπριοι επιχειρούν να συνηθίσουν για μία ακόμη φορά τη νέα πραγματικότητα, με τους νέους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και τα κατεβασμένα ρολά σε επιχειρήσεις.

Χθες Κυριακή, οι περισσότεροι εκμεταλλεύτηκαν την καλοκαιρία και φυσικά τον αριθμό 6 και βγήκαν για βόλτα ή άθληση.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, δήλωσε χθες ότι μέχρι τις 19:00 το βράδυ της Κυριακής στάλθηκαν 335,000 SMS στο 8998.

Όσο για το ποια κατηγορία είχε την τιμητική της ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι: Το 1/3 των μηνυμάτων αφορούσαν την κατηγορία 6, δηλαδή σωματική άσκηση και άθληση, το άλλο 1/3 αφορούσε την κατηγορία 2, δηλαδή είχε να κάνει με μετακινήσεις για λιανικό εμπόριο (supermarket, περίπτερο, φούρνος κτλ), ενώ τα υπόλοιπα σχετίζονταν με τις υπόλοιπες κατηγορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ακροβάτης πέρασε από την Ασία στην Ευρώπη με slackline

Ο Jaan Roose το έκανε και πάλι! Ο 32χρονος Εσθονός ακροβάτης, αφού διέσχισε το Στενό της Μεσσίνας στην Ιταλία, με το μεγαλύτερο slackline που έχει...

Η καφετέρια που δεν σερβίρει καφέ σε κούπες αλλά σε πιπεριές

Εκεί που λές πως τίποτα δεν σου φαίνεται περίεργο σε αυτή την εποχή, έρχεται πάντα μια είδηση που σε κάνει να κάνεις το σταυρό...

Συμφωνίες δανείων €125 εκατ. με ΕΤΕπ για ανάπτυξη ΤΕΠΑΚ και φοιτ. εστίες στην Πάφο

Συμφωνίες δανείων συνολικού ύψους €125 εκατ, τα οποία θα δώσουν νέα ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις για...

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό χρέος μετά από 63 χρόνια

Το 100% του ΑΕΠ άγγιξε το δημόσιο χρέος της Βρετανίας, το υψηλότερο απί πεδο από τη δεκαετία του 1960, βάζοντας δύσκολα για τη νέα κυβέρνηση των...

Δάνειο 35 δισ. ευρώ για την Ουκρανία προτείνει η Κομισιόν

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικής βοήθειας, που συνδυάζει τον μηχανισμό δανειακής συνεργασίας για την Ουκρανία ύψους έως και 45 δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα έκτακτο δάνειο μακροοικονομικής χρηματοδοτικής...

Λίβανος: Τριπλή επίθεση Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες

Επίθεση σε τρία κύματα πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, εκτοξεύοντας συνολικά 140 ρουκέτες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!