16.9 C
Nicosia
Κυριακή 26 Μάιος 2024 | 5:22

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες, εκρίζωση δέντρων, αποκοπή πασσάλων (φώτο)

Ζημιές σε όλη την Κύπρο ήταν το αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν χθες βράδυ.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο 24ωρο η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε συνολικά σε 40 περιστατικά:

Επαρχία Λευκωσίας – 14

Επαρχία Λεμεσού- 9

Επαρχία Λάρνακας- 6

Επαρχία Πάφου- 4

Επαρχία Αμμοχώστου- 1

Περιοχή επιχειρησιακής ευθύνης ΕΜΑΚ- 6

Τα περιστατικά είχαν να κάνουν με πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, σε κάποιες περιπτώσεις πάνω σε οχήματα με υλικές ζημιές μόνον, μετακινήσεις ντεποζίτων νερού και θερμοσίφωνες από οροφές υποστατικών, ανταποκρίσεις για πτώσεις ηλεκτρικών καλωδίων της ΑΗΚ με σπινθηρισμούς, ανοίγματα φρεατίων οχετών ομβρίων υδάτων, μετακινήσεις κατασκευών από ευτελή υλικά , σκαλωσιών, διαφημιστικών πινακίδων κτλ.

Όλα τα περιστατικά διεκπεραιώθηκαν από το καθήκοντι προσωπικό στις κατά τόπους Επαρχίες/Μονάδα.

Στην επαρχία Λάρνακας, σημειώθηκαν ζημιές σε ξενοδοχείο και κατοικίες στα Περβόλια. Επίσης εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σήμερα λήφθηκαν πληροφορίες για καταστροφές στη περιοχή του Φάρου στα Περβόλια, παρά το ξενοδοχείο E-Hotel, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ. Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν εντός του δρόμου κομμένα και εκριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένες πινακίδες των δημοσίων έργων, κομμάτια από μπετόν και ξύλινες και σιδερένιες περιφράξεις.

Ακόμα σε κατοικίες στη γύρω περιοχή θρυμματίστηκαν οι γυάλινες παραθυρόπορτες ενώ υπέστησαν και άλλες υλικές ζημιές. Επίσης από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκαν δύο ηλεκτρικοί πάσσαλοι της ΑΗΚ και φωτιστικά πάρκου.

Εξάλλου λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λάρνακας παρά το Αλεθρικό, ένα μεγάλο κομμάτι από τσίγκους, πιθανόν από στέγη παράγκας, έκλεισε το δρόμο. Το κομμάτι τσίγκων μετακινήθηκε από το δρόμο από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και πολίτες.

Επίσης λήφθηκε πληροφορία από υπάλληλο της ΑΗΚ ότι από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκε ένα κυπαρίσσι, το οποίο απέκοψε καλώδια της Αρχής πίσω από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Κοφίνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Το κυπαρίσσι απομακρύνθηκε από το δρόμο ενώ συνεργεία της ΑΗΚ παρέμειναν στη περιοχή για αποκατάσταση της βλάβης στα καλώδια.

Ζημιές σημειώθηκαν και σε κατοικίες της επαρχίας Λευκωσίας, όπως στη Νέα Λήδρα (περιοχη Καρλσμπεργκ):

 

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΑΗΚ εργάζονται για απομάκρυνση δέντρων που έπεσαν σε καλώδια πασσάλων κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως στον Στροβόλο (περιοχή Κεντρικής Τράπεζας):

Στην επαρχία Λεμεσού οι περισσότερες ζημιές σημειώθηκαν στην περιοχή της κοινότητας Παρεκκλησιάς, όπου οι ριπές ανέμων απομάκρυναν τις τσίγγινες στέγες δύο κατοικιών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή ξεριζώθηκαν δέντρα και έπεσαν πάσσαλοι ηλεκτρικής, με επακόλουθο τη διακοπή ρεύματος για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πυρκαγιά στην περιοχή Λινούς και Φλάσου

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε μεταξύ των κοινοτήτων Λινούς και Φλάσου το απόγευμα του Σάββατου, αναφέρει  το Τμήμα...

Κεραυνός: Θα συνεχίσουμε την υπεύθυνη οικονομική πολιτική

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με τρόπο υπεύθυνο την οικονομική δραστηριότητα ενόψει των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων και εξελίξεις...

Moody’s: Αναβάθμισε τις προοπτικές της οικονομίας μας σε θετικές

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's Ratings αναβάθμισε την Παρασκευή την προοπτική της κυπριακής οικονομίας σε θετική από σταθερή, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις της...

Ναι Χριστοδουλίδη στην πρόταση Μητσοτάκη για κοινή ευρωπαϊκή αεράμυνα

Ως Κυπριακή Δημοκρατία συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού για κοινή ευρωπαϊκή ευρωάμυνα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα...

Βαφεάδης: Κάθε μεγάλο έργο υποδομής, απαιτεί καλή συνεργασία

Η Κυβέρνηση είναι εξαίρετος συνεργάτης ως την στιγμή που θεωρήσει ότι παραβιάζεται το δημόσιο συμφέρον, ανέφερε το Σάββατο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων,...

Χριστοδουλίδης: Το κράτος δεν εκβιάζεται διαμήνυσε στις εταιρείες για τις καθυστερήσεις σε στρατηγικά έργα

Μήνυμα προς τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την υλοποίηση στρατηγικών έργων και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!