4.7 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 | 4:12

Με στάση πληρωμών και απολύσεις προειδοποιούν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής

Υποστηρικτικά σχέδια για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ). Παράλληλα, τονίζει τους κινδύνους για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις από τα περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΙΚΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν κατά την εορταστική περίοδο αποτέλεσαν το τελειωτικό κτύπημα για τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

Καλεί για ακόμη μία φορά τα αρμόδια υπουργεία «υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της στοχευμένης οικονομικής στήριξης, διαφορετικά οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ:

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής πληρώνει βαρύτατο τίμημα από σωρεία περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσα και από το διαχωρισμό των πολιτών ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, κάτι για το οποίο είχαμε εκφράσει τη κάθετη μας διαφωνία εξ αρχής και ασφαλώς για όλες τις επιπτώσεις .

Το τελειωτικό κτύπημα ήρθε με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα της εορταστικής περιόδου στα πολλά άλλα ήδη περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί προηγουμένως.

Η κυβέρνηση επέβαλε τέτοια μέτρα στην πιο αποδοτική περίοδο του χρόνου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν αρκετές επιχειρήσεις στα όρια της καταστροφής.

Καλούμε εδώ και μέρες, τόσο το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και των Οικονομικών, όπως εξετάσουν και συνομολογήσουν στοχευμένα υποστηρικτικά σχέδια, που να αφορούν τόσο τους εργαζόμενους, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί απο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί βρίσκονται στην πλεόν δυσάρεστη θέση απο την έναρξη της πανδημικής κρίσης, να αδυνατούν να καταβαλουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος, όπως Κοινωνικές Ασφαλίσεις, φόρων, δημοτικών τελών, λογαριασμούς ενέργειας, π.χ. ΑΗΚ, υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών, προμηθευτών, ενοικίων κ.α.

Σε πολύ δύσκολη θέση επίσης βρίσκονται οι επιχειρηματίες έναντι των εργαζομένων τους. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουν στην εργασία τους, στερώντας οι ίδιοι τις οικογένειες τους, ώστε να μην τους στείλουν στο ανεργιακό, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ ασχημη και δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτό για ακόμα περισσότερο.

Καλούμε για πολλοστή φορά τα αρμόδια υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της στοχευμένης οικονομικής στήριξης, διαφορετικά οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις, καθιστώντας το κράτος τον άμεσο υπευθυνο για την όλη τραγική κατάσταση που θα ακολουθήσει.

Η συνεχής επίκληση της τάχα αύξησης στην εστίαση κατά το 2021 σε σύγκριση με το 2019, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική στήριξη σε όσους έχουν πληγεί απο τα πρόσθετα μέτρα, αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθιμένη την κυβέρνηση, αλλά και απόλυτα εκτεθιμένες τις επιχειρήσεις μπροστά απο το φασμά της τελειωτικής καταστροφής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Αττική στο έλεος της “Ελπίδας” – Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι ελάχιστοι οδηγοί στο Σύνταγμα και τις...

Ελλάδα: Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα. Το...

Τατάρ: Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τη στήριξη στην πολιτική για «λύση δύο κρατών»

Το αποτέλεσμα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα στέλνει στον κόσμο το μήνυμα ότι η πολιτική για «λύση δύο κρατών» έγινε αποδεκτή από τον...

Αντισυνταγματικός ο Νόμος περί Δημόσιας Υπηρεσίας λέει το Ανώτατο

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου ομόφωνα γνωμοδότησε σήμερα, κατόπιν Αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι ο Νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων,...

CYTA: Προβλέπει κέρδη 75 εκατ. ευρώ για το 2021 – Τα τελευταία 20 χρόνια έδωσε στο κράτος 1.1 δισ. ευρώ

Την τελευταία 20ετία η Cyta έχει καταβάλει στο κυπριακό κράτος 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 851,7 εκατομμύρια ευρώ αφορούν μέρισμα και τα...

Ο Κασουλίδης σε σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ με ΥΠΕΞ ΗΠΑ

Σε ανταλλαγή απόψεων με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τις απειλές της Ρωσίας κατά της ασφάλειας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!