15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 3:09

Με στάση πληρωμών και απολύσεις προειδοποιούν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής

Υποστηρικτικά σχέδια για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ). Παράλληλα, τονίζει τους κινδύνους για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις από τα περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣΙΚΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν κατά την εορταστική περίοδο αποτέλεσαν το τελειωτικό κτύπημα για τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής.

Καλεί για ακόμη μία φορά τα αρμόδια υπουργεία «υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της στοχευμένης οικονομικής στήριξης, διαφορετικά οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΑΣΙΚΑ:

«Δυστυχώς για άλλη μία φορά η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής πληρώνει βαρύτατο τίμημα από σωρεία περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία των επιχειρήσεων μέσα και από το διαχωρισμό των πολιτών ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, κάτι για το οποίο είχαμε εκφράσει τη κάθετη μας διαφωνία εξ αρχής και ασφαλώς για όλες τις επιπτώσεις .

Το τελειωτικό κτύπημα ήρθε με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα της εορταστικής περιόδου στα πολλά άλλα ήδη περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί προηγουμένως.

Η κυβέρνηση επέβαλε τέτοια μέτρα στην πιο αποδοτική περίοδο του χρόνου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν αρκετές επιχειρήσεις στα όρια της καταστροφής.

Καλούμε εδώ και μέρες, τόσο το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και των Οικονομικών, όπως εξετάσουν και συνομολογήσουν στοχευμένα υποστηρικτικά σχέδια, που να αφορούν τόσο τους εργαζόμενους, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί απο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί βρίσκονται στην πλεόν δυσάρεστη θέση απο την έναρξη της πανδημικής κρίσης, να αδυνατούν να καταβαλουν τις υποχρεώσεις προς το κράτος, όπως Κοινωνικές Ασφαλίσεις, φόρων, δημοτικών τελών, λογαριασμούς ενέργειας, π.χ. ΑΗΚ, υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών, προμηθευτών, ενοικίων κ.α.

Σε πολύ δύσκολη θέση επίσης βρίσκονται οι επιχειρηματίες έναντι των εργαζομένων τους. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουν στην εργασία τους, στερώντας οι ίδιοι τις οικογένειες τους, ώστε να μην τους στείλουν στο ανεργιακό, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ ασχημη και δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτό για ακόμα περισσότερο.

Καλούμε για πολλοστή φορά τα αρμόδια υπουργεία όπως προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην εξαγγελία της στοχευμένης οικονομικής στήριξης, διαφορετικά οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν δυστυχώς άλλη επιλογή από το να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και δυστυχώς και με απολύσεις, καθιστώντας το κράτος τον άμεσο υπευθυνο για την όλη τραγική κατάσταση που θα ακολουθήσει.

Η συνεχής επίκληση της τάχα αύξησης στην εστίαση κατά το 2021 σε σύγκριση με το 2019, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική στήριξη σε όσους έχουν πληγεί απο τα πρόσθετα μέτρα, αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθιμένη την κυβέρνηση, αλλά και απόλυτα εκτεθιμένες τις επιχειρήσεις μπροστά απο το φασμά της τελειωτικής καταστροφής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!