24.1 C
Nicosia
Δευτέρα 23 Σεπτέμβριος 2024 | 20:19

Η Κύπρος θα πετύχει τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι τα μέσα 2022

Η Κύπρος είναι μεταξύ των χωρών που προβλέπεται ότι θα πετύχουν τον στόχο εμβολιασμού για την Covid – 19 του 70% του πληθυσμού της μέχρι τα μέσα του 2022 που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενώ οι ΗΠΑ μαζί με πολλές χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική δεν βρίσκονται σε πορεία επίτευξης του στόχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις του «Our World in Data», οι οποίες αναθεωρήθηκαν τελευταία φορά την περασμένη Τρίτη, περισσότερες από 100 χώρες δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σημειώνει ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο ΠΟΥ έθεσε στόχο για τις χώρες να εμβολιάσουν το 70% του πληθυσμού τους μέχρι τα μέσα του 2022.

Ειδικότερα, μερικές από τις χώρες που δεν προβλέπεται να εμβολιάσουν το 70% του πληθυσμού τους μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους ήταν η Τουρκία, η Εσθονία, η Τζαμάικα και η Νιγηρία.

Λιγότερες από 50 χώρες έχουν ήδη φτάσει το όριο του 70%, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Κατάρ, της Πορτογαλίας και της Ιαπωνίας.

Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και το Χονγκ Κονγκ ήταν μεταξύ εκείνων των χωρών που δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει το όριο του 70%, αλλά φαίνεται πως βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτύχουν το στόχο του ΠΟΥ μέχρι τα μέσα του 2022.

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η μέθοδός τους δεν λαμβάνει υπόψη μεταβλητές όπως πιθανές ελλείψεις εμβολίων, αλλαγές στις ταχύτητες διάθεσης εμβολίων ή νέες κυβερνητικές πολιτικές.

Σύμφωνα με το CNBC, οι προβλέψεις του» Our World in Data» χρησιμοποιούν επίσημα δεδομένα, με το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού για κάθε χώρα να υπολογίζεται ως ο μέσος αριθμός των ατόμων που έλαβαν τη δεύτερη δόση εμβολίου τους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπέθεσαν ότι αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού θα παραμείνουν σταθερά μέχρι τον στόχο του ΠΟΥ στα μέσα του 2022.

«Προσθέτοντας αυτό το αναμενόμενο ποσοστό εμβολιασμού στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως, προβάλλουμε το ποσοστό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν πλήρως μέχρι την 1η Ιουλίου 2022», δήλωσαν οι ερευνητές. «Εξαιρούμε από τις προβλέψεις μας χώρες που δεν έχουν αναφέρει στοιχεία για περισσότερες από 30 ημέρες», σημειώνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Λίβανος: 274 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από το μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων (φωτό)

Το Ισραήλ εξαπέλυσε εκτεταμένο κύμα αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο εναντίον εκατοντάδων στόχων της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 274 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και γιατροί,...

Το Κυπριακό συζήτησαν Τατάρ-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό - μεταξύ άλλων - συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση...

Επιχειρηματικό φόρουμ ΚΕΒΕ-Invest Cyprus επενδύσεις Κύπρου-Λιβάνου

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος βρέθηκαν στο επίκεντρο του Επιχειρηματικού Φόρουμ με τίτλο "Discovering Cyprus: A Hub for Business Growth and Opportunities", το...

Εργαζόμαστε για διασφάλιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «επί ίσης βάσης», είπε ο ΠτΔ στη Σύνοδο για το Μέλλον

Την προσήλωση της Λευκωσίας στο να εργαστεί με όλα τα κράτη μέλη των ΗΕ, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους...

Σημαντική άνοδος του ΧΑΚ – Νέα κέρδη για τράπεζες – Η Τράπεζα Κύπρου έφτασε στα 5 ευρώ στην Αθήνα

Κέρδη καταγράφηκαν κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας στο ΧΑΚ, με τη θετική ώθηση να δίνουν οι τραπεζικοί τίτλοι. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις...

Ιράν: Τείχος άνω των 10 χλμ στα σύνορα με το Αφγανιστάν – «Μπλόκο» στους μετανάστες

 Τείχος μήκους άνω των 10 χιλιομέτρων κατασκεύασε το Ιράν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, βασικό πέρασμα Αφγανών μεταναστών προς τη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!