15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 2:02

Διπλό φονικό: Σε λάκκο δύο μέτρων βρέθηκαν οι σοροί των δύο γυναικών

Σε λάκκο 2 μέτρων και με τρόπο που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν εύκολα, βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσό, οι σοροί των δύο γυναικών που έπεσαν θύματα δολοφονίας. Ο ύποπτος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε την κράτηση του για 8 ημέρες, ενώ η Αστυνομία εξετάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης, αναζητώντας άλλα δύο άτομα που βοήθησαν στο σκάψιμο του σημείου όπου είχαν θαφτεί οι σοροί.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε πως το βράδυ του Σαββάτου, ο 32χρονος ύποπτος ομολόγησε ότι σκότωσε τις 2 γυναίκες ηλικίας 43 και 33 χρονών αντίστοιχα και στη συνέχεια οδήγησε και υπέδειξε στους ανακριτές το χώρο που τις έθαψε.

Ακολούθησαν, όπως είπε, εξετάσεις στο σημείο όπου εντοπίστηκαν οι δύο σοροί, θαμμένες σε λάκκο βάθους 2 μέτρων. Σημείωσε πως οι αντιφάσεις στις καταθέσεις και οι αναφορές του υπόπτου αλλά και τεκμήρια που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του και στην εξοχική κατοικία στην ορεινή Λεμεσού καθώς και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ήταν τα στοιχεία που η Αστυνομία είχε από την αρχή και οδήγησαν στην εύλογη υπόθεση ότι οι δύο γυναίκες έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας.

Πρόσθεσε πως από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή φαίνεται πως οι δύο γυναίκες ήταν θαμμένες σε βάθος 2 μέτρων με τρόπο που να μην μπορούν να εντοπιστούν ούτε από τους αστυνομικούς σκύλους. Εξήγησε, πως λόγω της βροχής στην περιοχή το έδαφος που είχε σκαφτεί έγινε ένα με το υπόλοιπο έδαφος και έτσι δεν μπορούσε να γίνει διακριτό το σημείο όπου είχαν θαφτεί οι σοροί. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε drones και δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει τις αλλαγές στο έδαφος, ωστόσο ούτε με αυτά τα μέσα μπορούσε να γίνει διακριτό το σημείο, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης είπε πως ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την προσωποκράτηση του για 8 ημέρες. Η νεκροτομή στις σορούς για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου διενεργείται σήμερα, με τον ίδιο να ομολογεί πως σκότωσε τα θύματα με πυροβόλο όπλο.

Όσον αφορά τα κίνητρα του, έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή διερευνώνται αν ευσταθούν.

Ερωτηθείς για τα δύο πρόσωπα που βοήθησαν να σκάψουν στην εξοχική κατοικία, και κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του υπόπτου ότι αυτά τα πρόσωπα δεν γνώριζαν γιατί τους μετέφερε να σκάψουν, ο κ. Ανδρέου είπε πως ο εντοπισμός των δύο αυτών προσώπων και η μαρτυρία τους θα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση.

Ανέφερε πως ο ύποπτος έχει δώσει κάποια περιγραφή για τα δύο πρόσωπα ενώ όπως ισχυρίστηκε δεν γνωρίζει στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε, είπε, πόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν τα πρόσωπα αυτά. «Εμείς προχωρούμε και στο περιθώριο αυτό των 8 ημερών που είναι προφυλακισμένος, να εντοπίσουμε τα δύο πρόσωπα για να εξακριβώσουμε αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί», είπε, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή ο ύποπτος προβαίνει σε διάφορες αντιφατικές καταθέσεις.

Σημείωσε πως έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά από τους ανακριτές καθώς μέσα σε 6 μέρες έχει εντοπίσει ένα ύποπτο, και από εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει μια έρευνα με τους ανακριτές ώστε να εντοπιστούν οι δύο γυναίκες. Ήταν, πρόσθεσε, μία προσπάθεια από όλα τα μέλη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο τμήμα και είχαμε αυτή την κατάληξη, σημειώνοντας πως από ότι φαίνεται η υπόθεση οδηγείται προς εξιχνίαση.

Σε σχέση με το κίνητρο, είπε πως αυτό διερευνάται, με τον ύποπτο να έχει δώσει ήδη κάποιους ισχυρισμούς.

Αναφορικά με τη δικαστική διαδικασία, η οποία σήμερα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, είπε πως είχε υποβληθεί ένα αίτημα όπως η διαδικασία γίνει υπό αυτό το καθεστώς, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Ερωτηθείς για πληροφορία ότι ένα τρίτο άτομο βρισκόταν στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ο κ. Ανδρέου είπε πως αυτή την πληροφορία δεν την γνωρίζει, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως όλα τα δεδομένα θα διερευνηθούν εις βάθος.

Υπόθεση Αζέρου
———
Ο κ. Ανδρέου κληθείςμ εξάλλου, να σχολιάσει την υπόθεση του Αζέρου που κατηγορείται για τρομοκρατία, είπε πως η υπόθεση έχει οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου μαζί με τα υπόλοιπα πρόσωπα που είναι συγκατηγορούμενοι του. Η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίστηκε για τις 16 Δεκεμβρίου.

Υπόθεση εμπρησμού Τεμένους
———
Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση αυτή, ο κ. Ανδρέου είπε πως η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 2 Δεκεμβρίου. Υπήρξαν, όπως είπε, δύο εστίες φωτιάς στις ξύλινες πόρτες του τεμένους στην επαρχία Λάρνακας. Η φωτιά κατασβέστηκε έγκαιρα και από τις εξετάσεις που έγιναν εντοπίστηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 27 ετών από τρίτη χώρα, το οποίο συνελήφθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!