17.4 C
Nicosia
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 | 16:39

Αυστηρές προειδοποιήσεις Υπουργείου Παιδείας: Καμία ανοχή σε ανεύθυνη αποσταθεροποίηση των σχολείων

Δεν θα γίνουν ανεκτές μεθοδεύσεις ανεύθυνης αποσταθεροποίησης των σχολείων, σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σε σχέση με περιστατικό σε λύκειο της Λευκωσίας, απευθύνοντας έκκληση σε πολιτικά κόμματα, κομματικές οργανώσεις ή όποια άλλα οργανωμένα σύνολα να μη δημιουργούν ή να μεταφέρουν λογικές αντιπαράθεσης μέσα στα σχολεία.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο ενημερώνει πως «το απαράδεκτο περιστατικό οχλαγωγικής «εισβολής» εξωσχολικών στοιχείων σε λύκειο της περιοχής Λευκωσίας, διερευνάται από την Αστυνομία».

«Εξετάζεται και η διασύνδεση του με την απόπειρα που έγινε τις προηγούμενες μέρες για τη δημιουργία όξυνσης και αντιπαραθέσεων στο ίδιο σχολείο», αναφέρεται.

«Κύκλοι γνωστών-αγνώστων που ενορχηστρώνουν, υποδαυλίζουν ή ενθαρρύνουν τέτοιες μεθοδεύσεις ανεύθυνης αποσταθεροποίησης των σχολείων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «δεν θα επιτραπούν τέτοιου είδους οχλοκρατικές συμπεριφορές και προκλήσεις, οποιαδήποτε ιδεολογία και αν επικαλούνται».

Το Υπουργείο διαβεβαιώνει παράλληλα ότι οι διευθύνσεις, το εκπαιδευτικό προσωπικό και η μαθητική κοινότητα των σχολείων θα έχουν τη στήριξη του «για να διαφυλάξουν το σχολείο από κομματικό ή όποιο άλλο φανατισμό».

«Μεμονωμένες περιπτώσεις προβληματικής συμπεριφοράς αντιμετωπίζονται από τα σχολεία και από ειδικούς μηχανισμούς στήριξης που ενεργοποιούνται με κατανόηση και παιδοκεντρική συμβουλευτική προσέγγιση, προκειμένου να αποφεύγεται η εκμετάλλευση τους από εξωσχολικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα όμως δεν θα δοθεί έδαφος από τα σχολεία για παραβατικές συμπεριφορές, αυθαιρεσία και προκλήσεις», αναφέρεται.

Τα σχολεία μας, συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, «διδάσκουν το δημοκρατικό ήθος, προσεγγίσεις σωστής πολιτότητας και πολιτισμένης συμπεριφοράς και προάγουν τον λόγο απέναντι σε τυφλά συνθήματα και κραυγές φανατισμού που, δυστυχώς, αναβιώνουν και στις μέρες μας».

Η εκπαίδευση, αναφέρεται, «στηρίζεται σε αρχές και αξίες μιας μακράς ελληνικής και ευρωπαϊκής παράδοσης και δεν μπορεί να επιτρέψουμε να επιμολύνεται από πρακτικές τυφλού φανατισμού ή και «τραμπουκισμού», όποιο κομματικό χρώμα ή απόχρωση και αν έχουν αυτές».

«Απευθύνουμε έκκληση και σε πολιτικά κόμματα, κομματικές οργανώσεις ή όποια άλλα οργανωμένα σύνολα να μη δημιουργούν ή να μεταφέρουν λογικές αντιπαράθεσης μέσα στα σχολεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Εξήλθε τη Δευτέρα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, που είχε διαγνωστεί με Covid-19. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, «ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος...

Τι δείχνει έρευνα για τις προκλήσεις Τραπεζών λόγω εποπτικών οδηγιών

Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας συνεπεία των εποπτικών οδηγιών/κανονισμών, αποτυπώνει έρευνα που εκπονήθηκε με τη σύμπραξη εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με...

Λόγω κορωνοϊού δεν θα γίνονται αποσυνδέσεις νερού από την Υδατοπρομήθεια

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοινώνει προς τους καταναλωτές, ότι τα τμήματα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών και Αποκοπών & Επανασυνδέσεων...

Στο φαγητό και στα ξενοδοχεία οι περισσότερες δαπάνες των Κυπρίων

Το 2019, σχεδόν το ένα τέταρτο (23,5%) των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών κατευθύνθηκε στην κατηγορία δαπανών «στέγαση, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και άλλα...

Νέα απάντηση κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ για τον Ελεγκτή και τις επενδύσεις

«Το ΑΚΕΛ που δια του Γενικού του Γραμματέα ζητούσε τη δημιουργία Ελεγκτικού Συμβουλίου ως απάντηση στις αυθαιρεσίες του Γενικού Ελεγκτή, κατηγορεί τώρα την Κυβέρνηση...

5 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Απαντήσεις σε πέντε βασικά ερωτήματα δίνει το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ. Σε ποιο σκεπτικό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!