19 C
Nicosia
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 | 21:55

YΠΠΑΝ: Να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για άσκηση, η προσπάθεια μέσα από το πρόγραμμα σχολικού αθλητισμού

Η προσπάθεια μέσα από το Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Παρασκευή το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, κατά την οποία διοργανώνονται αθλητικές δράσεις σε σχολεία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Σχολικού Αθλητισμού και της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας #Be Active, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει, σήμερα, σε ένα μεγάλο αριθμό σχολείων μια μέρα σχολικού αθλητισμού, για να περάσουμε το μήνυμα της άθλησης, της κινητικότητας, της ανάγκης για γυμναστική και ευεξία.

«Η προσπάθεια αυτή είναι πανευρωπαϊκή, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι στον χώρο της Ευρώπης σχεδόν ο μισός πληθυσμός, 46%, δεν έχει κανενός είδους φυσική άσκηση», πρόσθεσε.

Πρέπει λοιπόν, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, «να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, να περάσουμε το μήνυμα ότι, μαζί με όλες τις άλλες ασχολίες που μπορεί να έχουν, είναι απαραίτητο να μην ξεχνούν τη φυσική άσκηση».

«Σήμερα σε 85 σχολεία σε όλη την Κύπρο έχουμε αυτό το πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού. Συμμετέχουν σχολικές μονάδες τόσο της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης όσο και τη Δημοτικής Εκπαίδευσης. Επίσης, συμμετέχουν, για πρώτη φορά, τρία νηπιαγωγεία, ανάμεσά τους και το Νηπιαγωγείο Ριζοκαρπάσου, αλλά και η Σχολή Τυφλών. Η προσπάθεια είναι να εμπνεύσει το σχολείο στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση», σημείωσε.

Στο Λύκειο του Αποστόλου Μάρκου, είπε ο κ. Προδρόμου, «είδαμε τα παιδιά, είχαν προηγουμένως αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες συμπλήρωσαν με μια ευχάριστη νότα χορού, και  βλέπω ότι τα παιδιά το χαίρονται».

«Πρέπει το σχολείο να δώσει την ευκαιρία, αλλά να δώσει και το μήνυμα ότι χρειάζεται η προαγωγή της υγείας μέσω της φυσικής άσκησης και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο στις μέρες που ορίζει το ΥΠΠΑΝ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όλο τον χρόνο πρέπει να ασκούνται τα παιδιά με όποιο τρόπο επιλέξουν και τους είναι πρόσφορος για αυτό τον λόγο είναι που σήμερα στέλνουμε αυτό το μήνυμα», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι αφού φέτος και η Σχολή Τυφλών έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα, «ειδικά για τα τυφλά παιδιά, μετά από μια ωραία εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών και παρουσιάσαμε την «Μπάλα για Όλους», όπως ήταν η δέσμευση εκείνη τη μέρα, μετά από πρόταση του νεαρού Γιώργου, προωθούνται οι διαδικασίες, για να διοργανώσουμε ένα σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία και οι Τ/κ

Η τουρκική οικονομία πλέει τα λοίσθια και μαζί της συμπαρασύρει και το κατασκεύασμα της στα κατεχόμενα. Ήδη, την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι η λίρα, η...

Οι τριμερείς, οι τουρκικές απειλές και το πολιτικό πόκερ

Με ευκαιρία τη νέα τριμερή σύνοδο κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου που έγινε στην Αθήνα και των ανοικτών απειλών της Τουρκίας κατά της πρόθεσης της Λευκωσίας να...

Περιορισμένες οι ποσότητες καυσίμων στα κατεχόμενα και σήμερα

Συνεχίζεται η υπό περιορισμό διοχέτευση καυσίμων στην αγορά στα κατεχόμενα, αλλά σήμερα πωλείται και βενζίνη 95 οκτανίων που τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν υπήρχε. Ο...

Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν διαχειριστεί αποτελεσματικά μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος μιλούσε κατά...

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους διαβητικούς με νυχτερινή υπέρταση

Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2, των οποίων η αρτηριακή πίεση αυξάνεται τη νύχτα, έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με τους...

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!