25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:38

Χείμαρος παρέσυρε τρία αυτοκίνητα στα Λύμπια – Αρκετά προβλήματα από τις ραγδαίες βροχές

Ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε τρία οχήματα με επιβάτες στον κυκλικό κόμβο Λυμπιών, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή, στο Twitter.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή δεν κινδυνεύουν ζωές και υπήρξε ανταπόκριση για παροχή βοήθειας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως.

Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως σημείωσε ο κ. Κεττής, δέχθηκε περίπου 20 κλήσεις στην και παρά την Κοινότητα Λυμπιών για πλημμυρισμένα υπόγεια και ανταποκρίθηκε με συνέργεια.

“Ανταπόκριση Πυρ. Σταθμού Ακροπόλεως στον κυκλικό κόμβο Λυμπιών (κάτω από Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας). Ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε τρία οχήματα με επιβαίνοντες. Γίνεται προσπάθεια ρυμούλκησης από τα μέλη μας. Δεν κινδυνεύουν ζωές. Επίσης δεχθήκαμε περίπου 20 κλήσεις στην και παρά την Κοινότητα Λυμπιών για πλημμυρισμένα υπόγεια όπου και ανταποκρινόμαστε με συνέργεια”, αναφέρεται στην ανάρτηση του κ. Κεττή στο Twitter, το βράδυ του Σαββάτου.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο 

Σημειώνεται ότι λόγω χαλαζόπτωσης στην περιοχή Λυμπιών, παρουσιάστηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, ενώ το οδικό δίκτυο της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινητόδρομου και του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λάρνακας, είχε καταστεί ολισθηρό.

Επίσης, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού, είχε κλείσει για την τροχαία κίνηση, η έξοδος Λυμπιών, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας.

Επίσης, ο δρόμος Λυμπιών – Αθηένου είχε κλείσει για την τροχαία κίνηση. Ο δρόμος Λυμπιών – Μοσφιλωτής – Ψευδά, παραμένει κλειστός για την τροχαία κίνηση, λόγω εργασιών που διεξάγονται για καθαρισμό του.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το οδικό δίκτυο στην περιοχή Λυμπιών έχει καταστεί επικίνδυνο και γι’ αυτό καλείται το κοινό να αποφεύγει τις αχρείαστες διακινήσεις στην περιοχή.

Η πρόγνωση του καιρού

Ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επηρεάζουν την περιοχή μέχρι την Τρίτη. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν αρχικά μεμονωμένες βροχές, που σύντομα θα περιοριστούν στα βόρεια και στα δυτικά παράλια, όπου δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στο δυτικό μισό του νησιού μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά παροδικά στο ανατολικό μισό του νησιού μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται στα παράλια και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα, αλλά μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες κατά διαστήματα. Το βράδυ της Τρίτης η πιθανότητα βροχής είναι πολύ περιορισμένη. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια, αλλά αργότερα θα καταστεί τοπικά συννεφιασμένος, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!