Ο «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου σε δηλώσεις του είπε ότι η περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού θα συμβάλει στον τουρισμό της «τδβκ» και πρόσθεσε ότι ετοιμάζουν σχέδιο για κατασκευή λιμανιού σκαφών αναψυχής στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Σύμφωνα με το «υπουργείο», ο κ. Ατάογλου επισκέφτηκε την περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού μαζί με τον «δήμαρχο» κατεχόμενης Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ.
Ατάογλου και Αρτέρ επιθεώρησαν τις εργασίες αναστήλωσης του μικρού τζαμιού Μπιλάλ Αγά στο περίκλειστο Βαρώσι και επισκέφτηκαν την παραλία της πόλης όπου ενημερώθηκαν για τις εργασίες που διεξάγονται εκεί, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
Ο κ. Ατάογλου είπε ότι θα συνεχίσουν συνεργαζόμενοι τις εργασίες που άρχισαν στο Βαρώσι και πρόσθεσε ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να «γελάσει το πρόσωπο των καταστηματαρχών», να έρθουν στο σημείο που θέλουν τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι περιβαλλοντικές περιοχές και να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών.
Από την ημέρα που άνοιξε το Βαρώσι υπήρξε μια πολύ μεγάλη αλλαγή, είπε ο Ατάογλου προσθέτοντας ότι παράλληλα με την συμβολή της Τουρκίας, σε αυτή την αλλαγή συνέβαλε και η μεγάλη αυτοθυσία και ο μόχθος του «δήμου» Αμμοχώστου.
Σημείωσε ακόμα ότι κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα είναι πολύ μεγάλη η συμβολή του Βαρωσιού στον τουρισμό, ο κ. Ατάογλου υποστήριξε ότι μετά τον καθαρισμό και την επισκευή των χώρων δημοσίας χρήσης, ο κόσμος θα μπορεί να περάσει πιο ευχάριστες ώρες στο Βαρώσι. Είπε ότι με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων υπήρξε μια αύξηση στις διελεύσεις από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές και πρόσθεσε ότι αυτή η αύξηση παρατηρήθηκε και στις επισκέψεις στο Βαρώσι.
Είπε ακόμα ότι προσεχώς θα βγουν σε προσφορές για το νέο λιμάνι σκαφών αναψυχής στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το οποίο θα υλοποιηθεί σύντομα και πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία να ενωθεί το λιμάνι αυτό με το άνοιγμα του Βαρωσιού. Σημείωσε ότι σύντομα θα κάνει μια παρουσίαση στο «υπουργικό συμβούλιο» για το λιμάνι σκαφών αναψυχής και θα πάρει την εξουσιοδότησή του.
Στις δικές του δηλώσεις, ο Αρτέρ ανέφερε ότι ανάμεσα στα έργα για τα οποία αντάλλαξαν απόψεις με τον Ατάογλου είναι τα σχέδια ανάπλασης του Υγροβιότοπου στις Κλαψίδες και του φράγματος Τσανάκκαλε. Είπε ότι το Κάστρο του Οθέλλου ανακαινίστηκε και παρέμεινε ανοικτό για χρήση κατά την περίοδο της πανδημίας και πρόσθεσε ότι 500-1.500 άτομα την ημέρα επισκέπτονται την περιοχή με το άνοιγμα του περίκλειστου Βαρωσιού.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ