27.9 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 19:35

Τέλος τα διαδικτυακά ραντεβού στο Τμήμα Μετανάστευσης λόγω..κομπίνας ατζέντηδων

Τέλος στην διευθέτηση διαδικτυακών ραντεβού στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης έβαλε το ΥΠΕΣ, επαναφέροντας την εξυπηρέτηση του κοινού μέσω προσωπικής επίσκεψης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,  ύστερα από διαπίστωση για κατάχρηση του διαδικτυακού συστήματος από στελέχη πρακτορείων εξεύρεσης εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα ατζέντηδες έστησαν κομπίνα κλείνοντας όλα τα διαθέσιμα ραντεβού και εξυπηρετόντας άτομα πέραν των πελατών τους.

Μιλώντας για το θέμα στο Τρίτο του ΡΙΚ ο Γενικός Σιευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Κωνσταντίνου εξήγησε πως στην προσπάθειά τους να έχουν διαθέσιμα ραντεβού για να εξυπηρετούν τους δικούς τους πελάτες, τα συγκεκριμένα γραφεία αντιλήφθηκαν μετά ότι θα μπορούσαν να εξυπηρετούν και πελάτες τρίτων και να εμπορεύονται ραντεβού. Η κομπίνα τους είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί άμεσα και  να εξασφαλίζει διαθέσιμο ραντεβού μέχρι και τρεις μήνες αργότερα.

Ο κ. Κωνσταντίνου σημειώσε πως παρά τις προσπάθειες τους να κρατήσουν το σύστημε σε λειτουργία, δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα

«Προσπαθήσαμε με πάρα πολλούς τρόπους να βρούμε μία διέξοδο, ώστε να αφήσουμε το σύστημα να λειτουργεί, αλλά ταυτόχρονα να εξυπηρετείται αυτός που έχει ανάγκη το Τμήμα άμεσα. Δυστυχώς δεν βρήκαμε καμία διέξοδο, διότι πάντα υπήρχε διέξοδος και για αυτούς που εκμεταλλεύονταν το Σύστημα. Φτάσαμε σε σημείο να πούμε ότι αν δεν κλεινόταν το ραντεβού στο όνομα του αλλοδαπού που ενδιαφερόταν, δεν θα γινόταν το ραντεβού. Τότε γίνονταν ακυρώσεις το βράδυ, στις δύο το πρωί για παράδειγμα, με αποτέλεσμα την ίδια ώρα να υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, τα οποία τα έκλειναν οι ίδιοι, με άλλα ονόματα ή πραγματικά των ενδιαφερομένων που ήθελαν συναλλαγή με την Υπηρεσία».

Να σημειωθεί πως η εφημερίδα “Sunday mail” είχε στο πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα της στο οποίο αναφερόταν ότι πράκτορες “έκλειναν” όλα τα ραντεβού στο σύστημα και ζητούσαν περίπου διακόσια ευρώ, για να διευθετήσουν ραντεβού ενδιαφερόμενων με το Τμήμα.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης

Καταργείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα διευθέτησης ραντεβού για υποβολή αιτήσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και σημειώνει ότι όσα ραντεβού διευθετήθηκαν από τις 20 Μαρτίου 2023 και μετά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ακυρώνονται.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι για εξυπηρέτηση στη Λευκωσία από σήμερα, 20 Μαρτίου το κοινό μπορεί να προσέρχεται χωρίς ραντεβού.

Για τις πιο κάτω κατηγορίες αδειών εφαρμόζονται οι ακόλουθες ειδικές διευθετήσεις. Για Εταιρείες Ξένων Συμφερόντων, Ναυτιλιακές εταιρείες, Ενδοεταιρικά μετατιθέμενοι, Ψηφιακοί νομάδες και  Start-up visa από τις 20 Μαρτίου α ραντεβού επαναπρογραμματίζονται ως ακολούθως:

Για πρώτη εγγραφή των πρώτων υπαλλήλων νέων εταιρειών που εντάσσονται στο μητρώο ξένων εταιρειών από τη Μονάδα Διευκόλυνσης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας χωρίς ραντεβού.

Για τις υπόλοιπες αιτήσεις θα υπάρχουν προκαθορισμένα σταθερά εβδομαδιαία ραντεβού για συγκεκριμένους παρόχους βάσει όγκου και συχνότητας υποβολής αιτήσεων.

Μικρότερα γραφεία και ιδιώτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά κατά σειρά προτεραιότητας χωρίς ραντεβού.

Για Άδειες Μετανάστευσης (Α- ΣΤ), Άδειες Μετανάστευσης Καν.6.2 και Επί μακρόν διαμένοντες όσα ραντεβού έχουν διευθετηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι τις 19 Μαΐου 2023 παραμένουν σε ισχύ.

Για διευθέτηση νέων ραντεβού ή αλλαγές στα υφιστάμενα ραντεβού το κοινό καλείται να αποστέλλει email ως ακολούθως:

Για τις Άδειες Μετανάστευσης Α – ΣΤ: [email protected]

Για τις Άδειες Μετανάστευσης Καν.6.2: [email protected] και [email protected]

Για επί μακρόν διαμένοντες: [email protected]

Για το Σημείο εξυπηρέτησης φοιτητών/εκπαιδευτικών ιδρυμάτων η διευθέτηση ραντεβού γίνεται μέσω τηλεφώνου στο 22308630 ή μέσω email στο [email protected].

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!