11.8 C
Nicosia
Σάββατο 11 Ιανουάριος 2025 | 22:41

Κατεχόμενα: 642 κάμερες παρακολούθησης σε Λευκωσία και Κερύνεια

Υπό τον τίτλο «642 κάμερες παρακολούθησης σε Λευκωσία και Κερύνεια», η εφημερίδα «Κίπρις» γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της, ότι «η αστυνομία θα έχει υπό τον έλεγχο της το σύστημα διαχείρισης της αστικής ασφαλείας με σκοπό τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας και της πρόληψης εγκλημάτων», σημειώνοντας ότι «το σύστημα, που άρχισε ήδη να λειτουργεί, διευκολύνει την αστυνομία σε αρκετές περιοχές με την εγκατάσταση 642 κάμερες, σε μόνο δύο πόλεις».

Οι κάμερες τροχαίας καταγράφουν τα λάθη των οδηγών καθώς και αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων, μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Η εφημερίδα γράφει ότι παρόλο, που το σύστημα, είχε τεθεί σε λειτουργία πρόσφατα, έχει ήδη διευκολύνει το έργο της αστυνομίας όπως σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Ο «διευθυντής επεξεργασίας πληροφοριών» του «αρχηγείου αστυνομίας» Ερντάλ Σανλιντάγ εξήγησε ότι διεξάγονται εργασίες αναφορικά με το σύστημα, εδώ και καιρό, συγκεκριμένα από τις 11 Ιουλίου 2019 άρχισε το έργο σε Κερύνεια και Λευκωσία στο πλαίσιο του «νόμου περί διαχείριση συστήματος αστικής ασφάλειας», που τέθηκε σε ισχύ στις 3 Οκτωβρίου 2018.

Είπε ακόμα ότι ο λόγος που έχουν επιλεχθεί αυτές οι δύο πόλεις για να εγκατασταθεί αρχικά το σύστημα είναι λόγω του ότι είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές και με περισσότερες πιθανότητες για διάπραξη εγκλημάτων.

Σημειώνοντας ότι οι εργασίες εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος ολοκληρώθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο κ. Σανλιντάγ εξήγησε ότι η λειτουργία του συστήματος αποτελείται από δύο πτυχές, η μια είναι η ζωντανή λήψη και καταγραφή εικόνας και η άλλη είναι το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου. Πρόσθεσε ότι το σύστημα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα [24/7] και ότι η υποδομή του συστήματος έγινε με καλώδιο οπτικών ινών [fiber optic], ώστε να υπάρχει συνεχή αδιάκοπη πρόσβαση και στις πιο απομακρυσμένες κάμερες.

Απαντώντας στις ανησυχίες του κοινού για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής, ο Σανλιντάγ υποστήριξε ότι είναι ένα κλειστό σύστημα και ότι δεν έχει σύνδεση με το σύστημα της “αστυνομίας”. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι οι καταγεγραμμένες εικόνες αποθηκεύονται για 90 ημέρες και έπειτα διαγράφονται, όμως, εάν οι εικόνες έχουν σχέση με οποιοδήποτε έγκλημα τότε φυλάγονται για να χρησιμοποιηθούν αργότερα στα δικαστήρια.

Στη συνέχεια, ο Σανλιντάγ είπε ότι έχουν τοποθετηθεί 390 κάμερες στην κατεχόμενη Λευκωσία και 252 στην κατεχόμενη Κερύνεια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!