25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:59

Δύο Κύπριοι ανάμεσα στους επιβαίνοντες των τρένων που συγκρούστηκαν – Εντός της μέρας επίσημη ανακοίνωση

Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονταν εντός του ενός από τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη

Ο Κύπριος Πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος βρίσκεται ήδη στο Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες για όποιον Κύπριο πολίτη χρειάζεται βοήθεια λόγω του δυστυχήματος.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αυτά άτομα είναι στη λίστα των αγνοουμένων. Οι οικογένειες τους βρίσκονται σε πλήρη επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Εντός της ημέρας αναμένεται περαιτέρω ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά Κύπριους σε ένα από τα τρένα που συγκρούστηκε στην Ελλάδα, δήλωσαν ο απερχόμενος και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Κωνσταντίνος Κόμπος αντίστοιχα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τρένο επέβαιναν δύο Κύπριοι, οι οποίοι αγνοούνται.

Μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε τη συμπάθεια του «προς τον ελληνικό λαό για το δυστύχημα που έχει επισυμβεί, προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε επακριβώς εάν πράγματι υπάρχουν Κύπριοι που είτε είναι θύματα, είτε αγνοείται η τύχη τους».

«Αυτό θα ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Κόμπος εξέφρασε «τη βαθιά μας θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και η συμπαράσταση μας και η αλληλεγγύη μας στον αδελφό ελληνικό λαό είναι δεδομένη».

«Εάν υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του ζητήματος θα γίνει επίσημη ενημέρωση πιο μετά», πρόσθεσε.

Σε κινητοποίηση το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα

Σε κινητοποίηση τέθηκε το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ερωτηθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αν υπάρχουν στοιχεία για Κύπριους επιβάτες στη μοιραία αμαξοστοιχία στην Ελλάδα είπε πως ακόμη δεν έχει επίσημη ενημέρωση, αφού δεν ανέλαβε ακόμη στο Υπουργείο Εξωτερικών. «Γνωρίζω όμως ότι έχουν γίνει συντονισμένες επαφές τόσο με την πρεσβεία όσο και με το προξενείο σε απόλυτη συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και το Υπουργείο Εξωτερικών. Υπάρχει κάποια πληροφόρηση αλλά σε τούτη τη φάση δεν μπορούμε επίσημα να πούμε κάτι παραπάνω», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του, ο κ. Κόμπος είπε πως «έχω ήδη κάμει την προσπάθεια, έχει αποσταλεί μήνυμα αλλά υπάρχει και το θέμα του χειρισμού της κατάστασης και είχαμε την ορκωμοσία και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Πρόσθεσε πως «όταν ξεκαθαρίσει επίσημα από τις ελληνικές αρχές το ζήτημα και ενημερωθούμε αρμοδίως οπωσδήποτε θα γίνει η σχετική ενημέρωση».

Πρόσθεσε πως από το πρωί έχει δραστηριοποιηθεί στον τέταρτο όροφο του Υπουργείου Εξωτερικών η ομάδα διαχείρισης κρίσεων.

ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!