23.4 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 4:13

Άνοιξαν για καλά οι κρουνοί του ουρανού – Βροχές, καταιγίδες και βροντές – Προβλήματα σε υποστατικά

Άνοιξαν για τα καλά οι κρουνοί του ουρανού αφού από το πρωϊ παρατηρείται έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές παγκύπρια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Να σημειωθεί ότι έχει εκδοθεί νέα κίτρινη προειδοποίηση που θα ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, σε αρκετά σημεία των αυτοκινητόδρομων, υπάρχει συσσώρευση νερού και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω κατολίσθησης πέτρων και βράχων, έχει κλείσει η λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου Τροόδους – Πλατρών, με κατεύθυνση τις Πλάτρες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία.

Επίσης, στις περιοχές (Πέτρα του Ρωμιού) και (Μονής – Χοιροκοιτίας), λόγω των καταρρακτωδών βροχών, η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Σε τέσσερα περιστατικά ανταποκρίθηκε παγκύπρια η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη βροχόπτωση που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ώρες. Αρκετές κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, όπου επιχειρούν τέσσερα συνεργεία.

Σε ανάρτηση του ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι «η Δύναμη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές έχει ανταποκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε τέσσερα περιστατικά».

Δύο περιστατικά αφορούν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το ένα στην επαρχία Πάφου, ενώ η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε σε αντίστοιχο περιστατικό και στην Κοινότητα Κοφίνου της επαρχίας Λάρνακας. Επιπρόσθετα, συνέχισε, έγιναν δύο μετακινήσεις δέντρων από τις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντιστοίχως.

Στην ανάρτηση του ο κ. Κεττής σημειώνει ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται αρκετές κλήσεις στην πόλη και επαρχία Λάρνακας» με τέσσερα συνεργεία να είναι έξω στους δρόμους για παροχή βοήθειας, ενώ η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την βροχόπτωση που έπεσε την τελευταία ώρα.

Εν τω μεταξύ διάφορες περιοχές στο κέντρο της Λάρνακας πλημμύρισαν με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καταστήματα, υποστατικά και υπόγεια σπιτιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική

Το πρόγραμμα της Cyprus League by Stoiximan από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική ανακοίνωσε σήμερα η ΚΟΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει...

Συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ εξερράγησαν στον Λίβανο -3 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες (φωτό)

Συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνταν από την Χεζμπολάχ εξερράγησαν αργά σήμερα το απόγευμα στο νότιο τμήμα της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού,...

Ο Σερ Στέλιος απένειμε για δεύτερη χρονιά βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας

Για δεύτερη χρονιά, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης της easy family of brands και ιδρυτής και πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation βράβευσε τη...

Ακυρώνει πρόστιμο της Κομισιόν κατά της Google για την υπηρεσία AdSense το ΓΔΕΕ

Στην ακύρωση της απόφασης της Κομισιόν με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 1,5 δισ. ευρώ στην Google για τον τρόπο λειτουργίας της διαφημιστικής πλατφόρμας AdSense, επικυρώνοντας...

Μικρό αεροσκάφος με τρεις επιβάτες χάθηκε, ενώ πετούσε από Ιταλία προς Γαλλία

Ένα μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τρεις Γάλλοι χάθηκε από το πρωί της Τρίτης στη βορειοκεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ορεινών διασώσεων της...

Πτώση σημείωσε το ΧΑΚ

Σε πτωτική πορεία επανήλθε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά τα κέρδη της Τρίτης. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 182,71 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!