19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:45

Τρίτο πτητικό μέσο στείλαμε στα κατεχόμενα για τη φωτιά

Ακόμη ένα πτητικό μέσο στέλνει η Δημοκρατία στα κατεχόμενα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται μεταξύ των κατεχόμενων χωριών Φλαμούδι και Άρδανα.

Η Δημοκρατία έχει διαθέσει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα συνολικά τρία πτητικά μέσα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα το απόγευμα ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ είχε δηλώσει ότι τρία ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα πυρόσβεσης επιχειρούσαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά, είπε μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή, έχει μεγάλη έκταση λόγω των ανέμων και γι’ αυτό είναι αδύνατη η κατάσβεσή της μόνο από την ξηρά.

Σε έλεγχο από αέρος, πρόσθεσε, διαπιστώθηκε ότι δυτικά και βόρεια η φωτιά είναι πολύ δυνατή, ενώ ένα μέτωπο κατευθύνεται προς τις Μάντρες. Προς το παρόν, σημείωσε, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συνέχισε, είναι οι κατευθύνσεις του αέρα και η δύναμή του, που αλλάζουν συνεχώς.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί μεταδίδει ότι κάποιοι κάτοικοι από το Φλαμούδι και τα Άρδανα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους φοβούμενοι την πυρκαγιά και έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο στον κατεχόμενο Δαυλό.

Η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, επικαλούμενη δηλώσεις του «επάρχου» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού, αναφέρει ότι η φωτιά έχει 4 διαφορετικά μέτωπα και έχουν καεί μέχρι στιγμής πάνω από 3000 στρέμματα. Σε δύο μέτωπα, πρόσθεσε, ανατολικά και βόρεια, έχει τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, ωστόσο δυτικά και νότια η πυρκαγιά προχωρά.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι επιχειρούν 4 ελικόπτερα, δύο των ΗΕ και δύο από την Τουρκία και δύο αεροπλάνα από τον «νότο», όπως αναφέρεται η ΚΔ (ΣΣ: δεν περιλαμβάνεται το τρίτο πτητικό μέσο που έστειλε πριν λίγο η Δημοκρατία).

Σύμφωνα με τον κ. Τοροσλού υπάρχουν 4 χωριά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της φωτιάς: Άρδανα, Μάντρες, Άγιος Ανδρόνικος και Άγιος Ιάκωβος.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ επιβεβαίωσε στην Γενί Ντουζέν ότι ζήτησε βοήθεια από τις ελεύθερες περιοχές και έτσι στάλθηκαν τα δύο αεροπλάνα.

Για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 2 το μεσημέρι, έχουν συλληφθεί σήμερα δύο άτομα. Για τα αίτιά της στα τ/κ ΜΜΕ υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ξέσπασε μέσα σε λατομείο αλλά και εκτός αυτού.

ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!