27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 3:16

Σε κατεχόμενα και Τουρκία ένας στους δέκα Ε/κ για οδοντιατρικές πράξεις

Ένας στους δέκα Ελληνοκύπριους καταφεύγουν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία για σκοπούς οδοντιατρικής φροντίδας. Αυτό αναφέρθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, Αντώνης Αντωνίου, στοιχεία που κατέχει ο Σύλλογος, καταδεικνύουν ότι ένα ποσοστό της τάξης του 10% του πληθυσμού καταφεύγει στα κατεχόμενα ή την Τουρκία, ώστε να πάρει οδοντιατρική φροντίδα με μοναδικό κριτήριο ότι οι θεραπείες είναι πιο φθηνές.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αντωνίου δυστυχώς τα υλικά χαμηλής ποιότητας, που χρησιμοποιούνται από τους εκεί οδοντίατρους, αναγκάζουν αρκετούς ασθενείς να εμφανίζονται σε οδοντιατρεία των ελεύθερων περιοχών σε μια προσπάθεια να λύσουν προβλήματα, που προκύπτουν από τις επισκέψεις τους στα κατεχόμενα ή την Τουρκία.

Τα μέλη της Επιτροπής Υγείας εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος, διά του Προέδρου του, τάσσεται εναντίον της στάσης συγκεκριμένης μερίδας πολιτών που επιλέγουν αυτή την πρακτική.

Εξηγεί πως οι οδοντίατροι στις ελεύθερες περιοχές ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να εμπιστευτούν τους Ελληνοκύπριους οδοντίατρους.

«Όλα τα οδοντιατρεία στις ελεύθερες περιοχές λειτουργούν κάτω από τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα. Υπάρχουν όλες οι άδειες, η συνεχής δια βίου μάθηση, που όλοι οι οδοντίατροι παρακολουθούν και θα είναι κρίμα να έχουμε συμπολίτες μας να πηγαίνουν στα κατεχόμενα -στη δική μας τη χώρα ή στην Τουρκία- και να μην εμπιστεύονται τους Ε/Κ οδοντίατρους», είπε ο κ. Αντωνίου.

Σε δηλώσεις του, για τα όσα ακούστηκαν από τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι που καταφεύγουν σε οδοντιατρικές πράξεις ή εξετάσεις ή και επεμβάσεις στα κατεχόμενα δυστυχώς έρχονται αντιμέτωποι με υλικά χαμηλής ποιότητας, τα οποία δυστυχώς κάποια στιγμή στο μέλλον θα προκαλέσουν πρόβλημα στον ασθενή.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!