28.3 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Μάιος 2024 | 11:04

Πανέμορφες εικόνες με κάτασπρο τοπίο στα ορεινά – Χιόνια και στον Πενταδάκτυλο

Πανέμορφες εικόνες προσφέρουν σήμεα τα περισσότεα ορεινά της Κύπρου με το χιόνι να τα σκεπάζει.

Πρωτοφανείς για την Πάφο εικόνες χιονιού

Εικόνες που συνήθως βλέπουμε μόνο στο Τρόοδος και στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από περιοχές στο εξωτερικό, είχαν την τύχη να αντικρύσουν στο πρωινό τους ξύπνημα οι κάτοικοι της Παναγιάς. Ένα κατάλευκο, εντυπωσιακό τοπίο ήταν το αποτέλεσμα της ολονύχτιας χιονόπτωσης στην περιοχή, δημιουργώντας ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα.

Στα λευκά ντύθηκαν και άλλες περιοχές της ορεινής και ημιορεινής Πάφου, στην Παναγιά ωστόσο το χιόνι ήταν τόσο που δημιούργησε εικόνες πραγματικά μοναδικές για τα δεδομένα της Πάφου.

Κατά τα άλλα, η κακοκαιρία κλείνει… 48ωρο στην Πάφο, με έντονες βροχοπτώσεις, ομίχλη, περιορισμένη ορατότητα και κατάμαυρο ουρανός πάνω από την πόλη και περιοχές της επαρχίας να είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του καιρού από τις το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι το πρωί σήμερα.

Η κατάσταση είναι πάντως ελεγχόμενη μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού Αστυνομία και Πυροσβεστική δεν έχουν ενώπιον τους αναφορές πολιτών για σοβαρά προβλήματα από την έντονη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, πέραν των αναμενόμενων συγκεντρώσεων ποσοτήτων υδάτων σε προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου ή σε υπόγεια.

Σε επιφυλακή πάντως συνεχίζουν να βρίσκονται, λόγω και της προειδοποίησης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες των Δήμων και κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου για προληπτικές ενέργειες ή για άμεση επέμβαση που θα αποτρέψουν μεγέθυνση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Συνεργεία των Δήμων βρίσκονται στους δρόμους για αντιμετώπιση προβλημάτων, ενώ ιδιαίτερη κινητοποίηση παρατηρείται από τον Δήμο Πάφου, την Αρχή Λιμένων, τη Λιμενική Αστυνομία και τους επαγγελματίες ψαράδες στην περιοχή του λιμανιού, προκειμένου να αποτραπούν καταστροφές περιουσιών.

 

 

Και στον Πενταδάκτυλο

Χιονόπτωση σημειώθηκε στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο και το οδικό επαρχιακό δίκτυο είχε κλείσει για κάποιο διάστημα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ.

Από την Κώμη Κεπήρ και τον Πλατανισό στην Καρπασία, μέχρι την Καντάρα και το Βουνό, η χιονόπτωση ήταν αισθητή. Οι ορεινοί δρόμοι πάνω στον Πενταδάκτυλό είχαν κλείσει για την κυκλοφορία τις πρωινές ώρες με ανακοίνωση της «αστυνομίας» ενώ η «μετεωρολογική υπηρεσία» προειδοποίησε για ενδεχόμενο θύελλας μέχρι αύριο το πρωί.

Στην κατεχόμενη Ακανθού και τον Άγιο Αμβρόσιο έπεσε η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής το τελευταίο 24ωρο.

Τ/κ ιστοσελίδες αναμεταδίδουν φωτογραφίες και ειδήσεις από ε/κ ΜΜΕ για την χιονόπτωση στο Τρόοδος και την περιοχή της Πάφου.

Αναλυτικά ο καιρός

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα στα παράλια και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα σύντομα εξασθενούν και περιορίζονται σε μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα ορεινά θα συντηρείται παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά μέτριοι 4 Μποφόρ σύντομα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα παροδικά στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Στα ορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και παροδικά τοπικά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα νότια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 6 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που από αργά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρά κυρίως χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου καιρού ήταν 11 εκατοστά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πυρκαγιά Λεμεσού: Άρχισαν με το πρώτο φως της μέρας οι ρίψεις νερού

Άρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη βιομηχανική περιοχή...

Υπόθεση Θ.Νικολάου: Η ώρα της απόφασης για τα αίτια θανάτου

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί  στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού η απόφαση για την τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος...

Σε ανοδική τροχιά παραμένει η αγορά πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται για μία ακόμα ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ενδείξεων για βελτίωση της οικονομίας στην Κίνα, αλλά και των ανησυχιών για την...

Η επιστροφή των Ελλήνων αγοραστών στο real estate – Ποιες περιοχές επιλέγουν

Τη σταδιακή στροφή των Ελλήνων στην αγορά των εξοχικών κατοικιών, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ξένοι και ομογενείς κατείχαν τη «μερίδα του...

Ο οδικός χάρτης των επιτοκίων – Τι αναμένεται από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες

Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις οδήγησαν τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες στον πιο επιθετικό κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί από τα υψηλά...

Big Oil: Γιατί η πετρελαϊκή βιομηχανία μισεί τον Μπάιντεν

Επί ημερών του Τζο Μπάιντεν, η βιομηχανία υδρογονανθράκων  γνώρισε αναμφισβήτητα μεγάλη ακμή. Ωστόσο, οι Αμερικανοί πετρελαιάδες δεν βλέπουν με θετικό μάτι τον Αμερικανό πρόεδρο, ισχυριζόμενοι ότι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!