16.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 10:45

Η ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για ΑΞΙΚ

Η ΠΕΟ εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης για υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ και καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους και να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος με τη Διεύθυνση του ΑΞΙΚ και το ΔΣ επί όλων των θεμάτων, στη βάση των μέχρι σήμερα αποφάσεων και δεσμεύσεων όλων των φορέων, για πραγματική στήριξη και αναβάθμιση του ΑΞΙΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την εξαγγελία της απόφασης, η ΠΕΟ εκφράζει την απογοήτευση της «για τον μυστικιστικό τρόπο, που λειτουργεί το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα», ενώ εκτιμά πως «οι ενέργειες της είναι παράτυπες, προσβλητικές και απαξιωτικές τόσο για τους θεσμούς και τη χρηστή διοίκηση, όσο και για τις οργανώσεις/οργανισμούς μέλη του ΔΣ του ΑΞΙΚ».

«Το γεγονός», σημειώνει, «ότι δεν απαντά σε ουσιώδη ερωτήματα για την αναγκαιότητα ή και τη χρησιμότητα τέτοιας απόφασης, εντείνει την ανησυχία μας αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον στήριξης και αναβάθμισης του ΑΞΙΚ».

Όπως προσθέτει, «όλοι αναγνωρίζουν την ιστορική προσφορά του στον τουρισμό μας και την ανάγκη συνέχισης αυτής της προσφοράς μέσα από την στήριξη και αναβάθμιση του όπως ακριβώς συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στη μελέτη του, που με έξοδα του ίδιου του κράτους εκπόνησε», για να σημειώσει πως «η παραδοχή τους ότι για να προχωρήσουν στους σχεδιασμούς τους θα χρειαστεί να τροποποιηθούν υφιστάμενοι νόμοι, επιβεβαιώνει την άποψη μας για το παράτυπο ή και παράνομο τρόπο που ενεργούν».

Η ΠΕΟ σημειώνει ακόμα πως «η πιθανή μετακίνηση του ΑΞΙΚ θεωρούμε ότι θα αποτελούσε μνημείο ανακολουθίας και αναξιοπιστίας του κράτους και προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, έχοντας υπόψιν τα όσα προηγήθηκαν για το θέμα αυτό και ιδιαίτερα τη σχετική συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί του θέματος αυτού».

«Κρίνουμε ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε πάσχει και παραπέμπει σε απολυταρχικές τάσεις και στο δόγμα του ‘αποφασίζωμεν και διατάσωμεν’ και οι όλοι χειρισμοί καταρρακώνουν το κύρος και την αξιοπιστία της κυβέρνησης», αναφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ετήσια αύξηση 6% στο ΑΕΠ του Πεκίνου το πρώτο τρίμηνο του 2024

Το ΑΕΠ του Πεκίνου ξεπέρασε το 1,05 τρισεκατομμύριο γιουάν (140 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με ετήσια αύξηση 6%, σύμφωνα με τις τοπικές...

ΔΟΑΕ: Καμία ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Δεν υπήρξαν ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο της χώρας, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως...

Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, λίγες ώρες αφού...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!