Βγαίνει μπροστά και απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, αναφορικά με την επίσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι, ο ΔΗΣΥ.
Το ΑΚΕΛ είχε κατηγορήσει τον Αβέρωφ Νεοφύτου για θεατρινισμούς, σε σχέση με τη χθεσινή του επίσκεψη, ενώ απεύθυνε και τρία ερωτήματα προς την Κυβέρνηση, σε σχέση με τις τιμές των καυσίμων.
Παράλληλα, σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, απαντώντας το ΑΚΕΛ ανέφερε πως «ο Αβέρωφ Νεοφύτου βρέθηκε στο Βαρωσι όχι για τις εκλογές αλλά για την πατρίδα. Απέφυγε κάθε δήλωση προεκλογικής υφής. Και από εκεί, ανάμεσα στα μηνύματα που έστειλε ήταν και αυτό: Με ενότητα να πορευτούμε γιατί αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνεται η Κύπρος».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως αναμέναμε από το ΑΚΕΛ να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα ενότητας. «Η Αμμόχωστος θα έπρεπε να μας ενώνει όλους. Δυστυχώς όμως, επέλεξε και εδώ το δρόμο της ξύλινης γλώσσας και της αντιπαράθεσης. Αντί της ενότητας λειτούργησε όπως έκανε και το 1978 και το 2004. Έστω και τώρα, τους καλούμε να λειτουργήσουν διαφορετικά»
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, είπε πως η η χθεσινή επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου στο Βαρώσι, «θύμισε τους παλαιότερους θεατρινισμούς του στα πρατήρια καυσίμων. Το Βαρώσι όμως δεν είναι ντεκόρ για την προεκλογική του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς το Βαρώσι γιατί η νέα λεηλασία που υφίσταται από την κατοχική δύναμη είναι αλάτι στις πληγές του προσφυγικού κόσμου και νέο έγκλημα διαρκείας».
Προσθέτοντας πως «αν θέλει να πει κάτι για την Αμμόχωστο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ας απολογηθεί στους Αμμοχωστιανούς για τις δηλώσεις του, τον Αύγουστο του 2020. Τότε που δήλωνε ότι «δεν ανησυχεί», που προέβλεπε εξελίξεις μέχρι τον Οκτώβριο και έκανε κι εκτιμήσεις μάλιστα ότι δεν θα συνεχίσουν οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια».
Από το στόχαστρο του Γιώργου Κουκουμά, δεν ξέφυγε ούτε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ να σημειώνει πως, «τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θεωρούσε ότι οι απειλές της κατοχικής δύναμης για την Αμμόχωστο ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Όταν οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση, πώς αναμένει κανείς να δρούσαν ή να δράσουν για να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας; Πώς θα μπορούσε κανείς να τους εμπιστευτεί την τύχη του Κυπριακού και της ίδιας της Κύπρου, όταν αποτυγχάνουν να προβαίνουν σε ορθές εκτιμήσεις;», διερωτήθηκε.