37.3 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 17:07

Το who is who των διεκδικητών της Προεδρίας του ΔΗΣΥ

Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου είναι οι τελικά δύο διεκδικητές της Προεδρίας του ΔΗΣΥ.

Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης απέσυραν στο παρά 5 το ενδιαφέρον τους.

Ποιοι είναι όμως οι δύο διεκδικητές της Προεδρίας του ΔΗΣΥ;

Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1985 και κατάγεται από τους Τρούλλους. Είναι πολιτικός και από το 2021 είναι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Πριν την εκλογή της ως βουλευτής, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Capital TV τα Σαββατοκυρίακα και εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, ενώ συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορα οργανωμένα σύνολα.

Είναι νυμφευμένη με τον Ανδρέα Κυπριανού.

Στις Κοινοτικές εκλογές του 2011 εκλέχθηκε κοινοτική σύμβουλος στους Τρούλλους με τον ΔΗΣΥ. Στις 5 Απριλίου 2016, στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ για επιλογή των υποψηφίων που θα απάρτιζαν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2016, η Αννίτα Δημητρίου επιλέχθηκε ως υποψήφια του κόμματος.

Ως βουλευτής, διετέλεσε γραμματέας της Βουλής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Κατά την περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2018 διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη.

Τον Φεβρουάριο του 2020 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ. Επανεκλέγηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2021 για την ΙΒ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Δημήτρης Δημητρίου

Ο Δημήτρης Δημητρίου γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 4 Μαΐου 1981. Σπούδασε ηλεκτρολογική μηχανική και τεχνολογία υπολογιστών στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Είναι νυμφευμένος με τη Ντίνα Πέγκα και έχει μια κόρη.

Κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων διετέλεσε ηγετικό στέλεχος της ΦΠΚ Πρωτοπορία Πάτρας. Ακολούθως προσχώρησε στη ΝΕΔΗΣΥ και συνεργάστηκε με Γιαννάκη Κασουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις προεδρικές εκλογές του 2008 υποστήριξε την υποψηφιότητα Γιαννάκη Κασουλίδη, ως στέλεχος στο εκλογικό του επιτελείο δίπλα από Λουκά Φουρλά και Μιχάλη Σοφοκλέους.

Την περίοδο 2009-2011 ήταν αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ).

Στις προεδρικές εκλογές του 2013 υποστήριξε την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη .

Την περίοδο 2013-2017 ήταν πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ. Από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ.

Εκλέχτηκε βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016 στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεκλέγηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2021 για την ΙΒ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκαρφαλώνει πιο ψηλά ο υδράργυρος – Κίτρινη προειδοποίηση για 41 βαθμούς

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να...

Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ο 45χρονος Κώστας Αντωνίου

Τα ίχνη του 45χρονου Κώστα Σωτήρη Αντωνίου, ψάχνει η Αστυνομία για υπόθεση φόνου, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στον δρόμο Ορμήδειας - Ξυλοφάγου...

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο Γιώργος Ηλιάδης – Στην κηδεία ήταν και ο Πρόεδρος

Στον απογευματινό καφέ των αδελφών Ηλιάδη που τώρα ο Κόκος θα είναι απών, στις αθώες σκανδαλιές τις οποίες ο παππούς επέτρεπε, στο πόσο άρτια...

Αστυνομία: Υπόθεση πιθανής ιατρικής αμέλειας για το θάνατο 40χρονου από τη Σωτήρα

Υπόθεση πιθανής ιατρικής αμέλειας για το θάνατο του Παναγιώτη Αναστάση, 40 ετών από τη Σωτήρα, διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου. Στις δηλώσεις του ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος...

Στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ζητά η Κύπρος από την ΕΕ

Αίτημα για «στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» της Κύπρου ζήτησαν οι κυπριακές αρχές την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη...

Υπογράφηκε η νέα σύμβαση Κύπρου – ΟΠΑΠ – Για υγιή και βιώσιμη βάση, κάνει λόγο ο ΥΠΟΙΚ

Σε μια υγιή και βιώσιμη βάση θέτει τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας και ΟΠΑΠ (Κύπρου) Λτδ, η υπογραφή της Σύμβασης, διάρκειας 15 ετών, για την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!