21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 0:55

Τα κόμματα καταδικάζουν τα επεισόδια στο «Ελευθερία»

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδικάζουν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκα στο στάδιο «Ελευθερία» κατά τη διεξαγωγή του καλαθοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Απόλλωνα–Ανόρθωσης.

Δημοκρατικός Συναγερμός

Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο κάθε μορφή βίας όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε κάθε έκφανση της κοινωνίας μας.

Ύψιστη προτεραιότητα είναι και θα παραμείνει η ασφάλεια των πολιτών και ως εκ τούτου είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο σε απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα φαινόμενα σαν  κι αυτά που είδαμε χτες στο στάδιο Ελευθερία.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνουμε ότι στη διάθεση της πολιτείας, του ΚΟΑ, της ΚΟΚ, της Αστυνομίας και των Σωματείων βρίσκονται ήδη μια σειρά από εργαλεία προς αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και ότι εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζουμε και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που ενδυναμώνει τα εργαλεία αυτά.

Οφείλουμε να πράξουμε όσα απαιτούνται καταβάλλοντας το σύνολο των δυνάμεών μας ώστε να μην αφήσουμε τη σφραγίδα του χουλιγκανισμού να εδραιωθεί.

ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν εντός και εκτός του κλειστού γηπέδου «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στη Λευκωσία, στη διάρκεια του σε αγώνα καλαθόσφαιρας μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης για το Final 4 του Κυπέλλου.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράσταση μας στους τραυματίες και ιδιαίτερα στους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής αλλά και τους σωστούς φιλάθλους, τους οποίους η πολιτεία οφείλει να προστατεύει.

Χουλιγκανισμοί και βίαια έκτροπα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, προκαλούν καταστροφές σε περιουσίες, στιγματίζουν τον αθλητισμό και ευρύτερα προσβάλλουν την κυπριακή κοινωνία.

Τέτοια φαινόμενα πρέπει να παταχθούν στη ρίζα τους και αυτοί που τα προκάλεσαν πρέπει να διωχθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΕΔΕΚ

Τα καταδικαστέα σοβαρότατα επεισόδια στον αγώνα καλαθόσφαιρας Απόλλωνα – Ανόρθωσης, αναδεικνύουν την ανεπάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί διαχρονικά, για πάταξη της ρίζας του χουλιγκανισμού στον αθλητισμό.

Απαιτείται σοβαρή μελέτη και άντληση παραδειγμάτων και διδαγμάτων από περιπτώσεις άλλων χωρών, που καταπολέμησαν τον χουλιγκανισμό εντός και πέριξ των σταδίων.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλους, συμπεριλαμβανομένης της αθλητικής κοινότητας, η οποία πρέπει ως πρώτο βήμα να προσπαθήσει να ελέγξει τους οργανωμένους οπαδούς και να απομονώσει τα ταραχοποιά στοιχεία.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγνών φιλάθλων και των μελών των σωμάτων ασφαλείας, των οποίων η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει την υγεία, την ασφάλεια και των σωματική ακεραιότητα.

Οικολόγοι

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε απερίφραστα τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 26 Μαρτίου στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος –  Ελευθέρια στη Λευκωσία που ματαίωσαν και τη διεξαγωγή των ημιτελικών αγώνων της καλαθόσφαιρας.

Οι κακόβουλες ενέργειες από τους οπαδούς των δύο ομάδων τόσο στο στάδιο Ελευθέρια όσο και στα γραφεία αλλά και λεωφορεία του ΟΣΕΛ είναι άκρως καταδικαστέες και δεν έχουν χώρο σε μια δημοκρατική χώρα.

Δυστυχώς η αντιμετώπιση της μάστιγας του φαινομένου παραβατικότητας στον αθλητισμό θα έπρεπε να απασχολεί εδώ και χρόνια την κοινωνία μας και τον κρατικό μηχανισμό. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι οπαδοί – παραβάτες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Παράλληλα, θεωρούμε πως βαριές είναι οι ευθύνες των διοικήσεων των σωματείων, τα οποία διαχρονικά ανέχονται τους συγκεκριμένους γνωστούς – άγνωστους οπαδούς. Αποτελεί ύψιστο καθήκον των διοικήσεων των σωματείων να αποφασίσουν να διακόψουν δεσμούς και να εξοστρακίσουν από τις τάξεις τους τα συγκεκριμένα άτομα.

ΔΗΠΑ

Το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο έξαρσης βίας και χουλιγκανισμού στους αθλητικούς χώρους, τείνει να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους κάθε νοούμενου πολίτη. Έντρομοι παρακολουθούμε την αδυναμία επιβολής της τάξης, διασφάλισης της ασφάλειας αθλητών και θεατών και ουσιαστικής διαχείρισης των χούλιγκαν στα γήπεδα.

Πλέον η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην επιβολή της υφιστάμενης Νομοθεσίας, στην ενίσχυση και στήριξη του ρόλου και του έργου των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και τη συμμόρφωση όλου του αθλητικού οικοδομήματος με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις κείμενες νομοθεσίες. Το πλέον σημαντικό είναι να τερματιστεί το καθεστώς ατιμωρησίας, που ενισχύει τη δράση ταραχοποιών στοιχείων.

Προς αυτή την κατεύθυνση επαναφέρουμε, εκ νέου, την ανάγκη άμεσης έναρξης θεσμικού διαλόγου για τον Ενιαίο Αθλητικό Νόμο, καθώς και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της εξαγγελθείσας πρόθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού. Μια πολιτική οντότητα, που θα αναλάβει και τις ευθύνες για ανάπτυξη και εξυγίανση του κυπριακού αθλητισμού, ευθύνες που σήμερα είναι διάσπαρτες και δυστυχώς αλληλοσυγκρουόμενες μεταξύ διαφόρων θεσμών και αρχών.

Δηλώνουμε αποτροπιασμό για τα χθεσινά επεισόδια και καταδικάζουμε τα έκτροπα και επεισόδια βίας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε συμπάθεια και συμπαράσταση προς τους σωστούς φιλάθλους και όλα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, που υπηρετούν με πραγματικό κίνδυνο για τη σωματική τους ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!