24.8 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιούνιος 2024 | 10:15

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ ο Κούσιος

O Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος βρίσκεται από την Πέμπτη στην Πράγα, όπου πραγματοποιείται το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τις εργασίες του Συμβουλίου απασχολούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στις αγορές εργασίας και στα συστήματα κοινωνικής προστασίας στα Κράτη Μέλη, και τα μέτρα για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας προκάλεσε στην Ευρώπη μια από τις πιο μαζικές προσφυγικές κρίσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έφερε νέες προκλήσεις για την Ευρώπη, αναφέρεται.

Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι η συζήτηση στην ολομέλεια της Πέμπτης ήταν αφιερωμένη στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την ένταξη των προσφύγων, ιδίως των γυναικών, στην αγορά εργασίας.

Σήμερα, Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση για πολιτικές και μέτρα για τον μετριασμό των επιπτώσεων της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας για τους Ευρωπαίους.

Αυτή η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών θα συμπληρωθεί με παρουσίαση πρόσφατης έρευνας από το European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ατμόσφαιρα διάσπασης επικρατεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στοχοποίησε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε μαζί με εκατοντάδες...

Απάντηση Λετυμπιώτη σε Φιντάν: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα

Εντελώς ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αναφέρονται σε εμπλοκή της Κύπρου είτε σε επιχειρήσεις, είτε σε παροχή διευκολύνσεων στη σύγκρουση του Ισραήλ με...

Τα νέα μέτρα-κυρώσεις της Ε. Ένωσης κατά της Ρωσίας

Μέτρα που θέτουν στο στόχαστρο τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» με τον οποίο το Κρεμλίνο παρακάμπτει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, με την προσθήκη σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!