Την επόμενη περίοδο στο Βαρώσι θα ακολουθήσει μια νέα φάση, κατά την οποία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος «θα αρχίσει η εμπορική και κοινωνική ζωή», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο «βουλευτής» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και συνεργάτης της τ/κ ηγεσίας για το ζήτημα του Βαρωσιού, Ογουζχάν Χασίπογλου.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, με αναφορά στα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με την πώληση τριών ξενοδοχείων στο Βαρώσι, ο «βουλευτής» του ΚΕΕ λέει, αναφερόμενος στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι «η ε/κ η διοίκηση είναι αυτή που έχει πανικοβληθεί εξαιτίας της αξιολόγησης, της επιστροφής ή της αποζημίωσης των ξενοδοχείων και των ακινήτων στα Κλειστά Βαρώσια, όχι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υποβάλλουν αίτηση στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τ/κ αγόρασε και ανοίγει τρία ξενοδοχεία στην περίκλειστη Αμμόχωστο
Ο κ. Χασίπογλου ισχυρίζεται ότι για τη σημερινή κατάσταση στο Βαρώσι ευθύνεται η ε/κ πλευρά και προσθέτει ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι ε/κ «ζούσαν σε ένα όνειρο και εξέλεξαν φαντασιακούς δημάρχους σε αυτή την περιοχή, την οποία δεν μπορούσαν να διαχειριστούν».
«Τα Βαρώσια έγιναν σύμβολο των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Με ποιο πρόσωπο θα εμποδίσουν τώρα τους δικούς τους πολίτες να ζήσουν στη διοίκησή μας ή να διαθέσουν τις περιουσίες τους; Δεν περίμεναν αρκετό καιρό οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι για τα Βαρώσια;», διερωτάται ο κ. Χασίπογλου, μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τον ίδιο «όταν οι βελτιώσεις και οι επενδύσεις που έγιναν στους δημόσιους χώρους με τη στήριξη της μητέρας πατρίδας μας φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και υπάρχουν βιώσιμες υποδομές και ασφάλεια, θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τις ιδιωτικές περιουσίες και θα αρχίσει η εμπορική και κοινωνική ζωή».
Υποστηρίζει επίσης ότι «με την έναρξη αυτής της φάσης, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών της κλειστής περιοχής Βαρωσίων».
«Προσφέρουμε ένδικα μέσα στους Ελληνοκύπριους για τις περιουσίες τους που έχουν απομείνει στο Βορρά μέσω της επιτροπής ακίνητης περιουσίας, η οποία αναγνωρίζεται από το ΕΔΑΔ ως αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο», καταλήγει.
Πηγή: ΚΥΠΕ