«Ο κόσμος δεν μας αναγνωρίζει, αλλά εμείς πάντα λέμε – όπως έλεγε ο Ραούφ Ντενκτάς – ‘είναι πολύ καλύτερο να μας αναγνωρίζει η Τουρκία παρά 100 χώρες’» ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ στο Μπολού της Τουρκίας, όπου μετέβη για να παραστεί στα εγκαίνια αγάλματος του ιστορικού ηγέτη των Τ/κ.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι συνομιλώντας με τον λαό του Μπολού ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι το ψευδοκράτος υπάρχει και θα συνεχίσει να ζει κι η Ανατολία και η Τουρκία υποστηρίζουν πλήρως τον τουρκοκυπριακό «λαό». «Ως μέρος του μεγάλου τουρκικού κόσμου, έχουμε την ευτυχία να διατηρήσουμε την παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο ως το νοτιότερο τουρκικό κράτος».
Αναφέροντας δε ότι του χρόνου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την «ειρηνευτική επιχείρηση» (ΣΣ: την εισβολή της Τουρκίας) στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ είπε ότι είναι σημαντικό το ψευδοκράτος, να υπάρχει μαζί με την Τουρκία ως φύλακες της πρώτης γραμμής στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περιοχή όπου τα θέματα ασφάλειας γίνονται καθημερινά όλο και πιο σημαντικά.
«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Κύπρο μέσω οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι προσπαθούν να ενισχύσουν τη δομή του ψευδοκράτους με την υποστήριξη των θεσμών και των οργανώσεων της Τουρκίας παρά τις κάθε είδους «αδικίες, τα εμπάργκο, την απομόνωση και τα εμπόδια που επιβάλλει ο κόσμος».
Η εισβολή, συνέχισε, έβαλε τα θεμέλια του τουρκικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο και δήλωσε ότι το ψευδοκράτος και ο «τουρκικός λαός της Κύπρου» είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Τουρκίας, της Ανατολίας και του τουρκικού έθνους.
Ο κ. Τατάρ συναντήθηκε στο Μπολού με οργανώσεις βετεράνων που συμμετείχαν στην τουρκική εισβολή. Απευθυνόμενος σε αυτούς ανέφερε ότι «συνεχίζουν τον αγώνα στη Κύπρο, συνεχίζουν την ύπαρξη της τδβκ με την υποστήριξη της Τουρκίας».
Αναφερόμενος στα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, τα θέματα ασφαλείας, την αύξηση του εμπορικού όγκου λόγω της διώρυγας του Σουέζ και την εγγύτητα του κόλπου της Αλεξανδρέττας με τα κατεχόμενα χαρακτήρισε την «Ανατολική Μεσόγειο, τη Γαλάζια Πατρίδα ως μια Τουρκική λίμνη».
Επαναλαμβάνοντας την θέση ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 ήταν πολύ σημαντική διότι χάραξε τα «σύνορα της τδβκ», χαρακτήρισε το ψευδοκράτος ως μια ιστορία επιτυχίας που ανήκει σε όλους, διότι «από το μηδέν και την ανυπαρξία, 50 χρόνια έχουμε ένα κράτος, μια δημοκρατία», ενώ ισχυρίστηκε ότι το ψευδοκράτος έχει φτάσει σε μία θέση όπου μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Πηγή: ΚΥΠΕ