31.3 C
Nicosia
Σάββατο 28 Σεπτέμβριος 2024 | 18:00

ΔΗΣΥ: Οι θέσεις των υποψηφίων και η πρόσκληση Δημητρίου στην Αννίτα

Τις θέσεις και τις προτεραιότητες τους για τον Δημοκρατικό Συναγερμό έδωσαν στην δημοσιότητα οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ο Δημήτρης Δημητρίου παρουσίασε τις πολιτικές του θέσεις και τις προγραμματικές προτεραιότητες του για τον ΔΗΣΥ.

Εδράζονται όπως είπε σε τρεις πυλώνες:

  1. Δύναμη ευθύνης στο Κυπριακό
  2. Διαφάνεια παντού
  3. Έξυπνη Κύπρος

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε παράλληλα στις 10+1 προτάσεις που παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες για την οργανωτική αναγέννηση του κόμματος δεσμευόμενος ότι εάν εκλεγεί αυτές θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Δημητρίου κάλεσε σε δημόσια διαβούλευση για την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ την Αννίτα Δημητρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καλεί σε δημόσια διαβούλευση την Αννίτα, ο Δημητρίου

«Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση στην συνυποψήφιά μου Αννίτα Δημητρίου. Να οργανώσουμε αύριο ή την Παρασκευή μια ωραία δημόσια συζήτηση για την επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ. Και οι δύο έχουμε κινηθεί με μεγάλη ευπρέπεια σε αυτές τις εκλογές, έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας απέναντι στην παράταξη, θεωρώ ότι μπορούμε να συζητήσουμε με επιχειρήματα και ευγένεια για την επόμενη μέρα του ΔΗΣΥ».

Ερωτηθείς για πολλές τοποθετήσεις στελεχών του ΔΗΣΥ υπέρ της υποψηφιότητας της Αννίτας Δημητρίου και κατά πόσο αυτό τον ενοχλεί σημείωσε ότι είναι υπέρ της ελευθερίας της βούλησης των ατόμων και δεν ενοχλείται όπως ανέφερε. Σημείωσε ωστόσο ότι θα ανέμενε να τηρούσαν όλοι μια πιο ουδέτερη στάση ενόψει των εκλογών.

Στη δημοσιότητα έδωσε και η υποψήφια Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου τις θέσεις και το πολιτικό πλαίσιο για ανασυγκρότηση και ανασύσταση του κόμματος, όπου τονίζει πως άμεση προτεραιότητά της είναι η διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

Η κ. Δημητρίου σημειώνει ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωσή της να παρουσιάσει ένα Πολιτικό Πλαίσιο που να περιλαμβάνει τις βασικές πολιτικές και δομικές προτεραιότητες από τις 12 Μαρτίου, τις πολιτικές στα κρίσιμα ζητήματα της πατρίδας και να καταθέσει το προσωπικό ιδεολογικό της στίγμα.

“Είμαι αισιόδοξη και πεπεισμένη πως όλοι και όλες μαζί μπορούμε και θα υπερβούμε τις όποιες δυσκολίες, διασφαλίζοντας την ενότητα, την ενίσχυση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι πεποίθηση μου ότι πρέπει να βγει δυνατότερος από αυτή τη διαδικασία. Και θα βγει”, αναφέρει, τονίζοντας ότι απαιτείται σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και τόλμη.

Για το Κυπριακό αναφέρει ότι η Κληριδική Σχολή Σκέψης δεν αποτελεί κάτι το αόριστο, «ούτε μια βολική συνθηματολογία για να τη χρησιμοποιούμε αβασάνιστα εμείς οι νεότεροι πολιτικοί» και ότι απαιτείται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να απευθυνθούμε προς τη Διεθνή Κοινότητα με τρόπο που θα αυξάνει την αξιοπιστία μας και θα πείθει και τον πλέον κακόπιστο κριτή ότι έχουμε ειλικρινή βούληση για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και στόχο μια συνολική λύση που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση και ενότητα της πατρίδας μας.

Διαβάστε τις θέσεις της Αννίτας Δημητρίου ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Επιβεβαίωσε και η Χεζμπολάχ τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Υστερα από 18 ώρες νωθρών διαψεύσεων και -κυρίως- σιωπής, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στις 2:30 ώρα Ελλάδας, ότι ο ηγέτης...

Υπό 8ήμερη κράτηση 26χρονος για την απόδραση 42χρονου ισοβίτη – Ποιες μαρτυρίες εξασφάλισε η Αστυνομία

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του 26χρονου που συνελήφθη την Παρασκευή ως ύποπτος σε σχέση με την υπόθεση που...

Νεκρός εντοπίστηκε 58χρονος κάτω από το όχημα του στην επαρχία Λεμεσού – Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση

Πενηνταοχτάχρονος εντοπίστηκε τα ξημερώματα νεκρός κάτω από το όχημα του στην περιοχή Επισκοπής και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων (ΒΒ) Επισκοπής διερευνά τις συνθήκες θανάτου του. Σύμφωνα...

Σύλληψη 53χρονης για υπόθεση που αφορά σφετερισμό ακίνητης περιουσίας

Η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη γυναίκας ηλικίας 53 ετών, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη...

Ελεύθεροι ο 68χρονος πατέρας του δραπέτη ισοβίτη και ο 43χρονος που είχαν συλληφθεί

Ελεύθεροι αφέθησαν σήμερα ο 68χρονος πατέρας του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους και ο 43χρονος που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι από την Αστυνομία μετά που ο...

ΕΕ: Οι αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και του Ισραήλ για ένα μήνα

Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και του Ισραήλ για τον επόμενο μήνα, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!