24.8 C
Nicosia
Κυριακή 29 Σεπτέμβριος 2024 | 0:19

Αυτός είναι ο ανασχηματισμός – Ποια τα νέα πρόσωπα στο Υπουργικό

Τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ανακοίνωσε ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Το κυβερνητικό σχήμα διαμορφώνεται ως εξής:

Υπουργός Υγείας: Μιχάλης Χατζηπαντέλας

Υουργός Δικαιοσύνης: Στέφη Δράκου

Υφυπουργέίο κοινωνικής πρόνοιας: Αναστασία Ανθούση

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Μάριος Πελεκάνος

Αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος: Νιόβη Παρισσινού

Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου: Ανδρέας Ιωσήφ – Σημειώνεται ότι ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αποσπάται στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίτροπος Εθελοντισμού ο οποίος μετονομάζεται σε Επίτροπο του Πολίτη: Παναγιώτης Σεντώνας

Αναδιπλώθηκε για το Υγείας ο Αδάμου

Νωρίτερα, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου έλαβε απόφαση να μην αναλάβει την θέση του υπουργού υγείας. Το όνομά του θεωρείτο κλειδωμένο για το υπουργείο Υγείας, ενώ η υπουργοποίησή του προκάλεσε την δυσφορία του ΑΚΕΛ με τον Άντρο Κυπριανού να αναφέρει χαρακτηριστικά οτι θα τον κρίνει ο κόσμος.

Ο Αδάμος Αδάμου ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την απόφασή του να μην αναλάβει, με τον Νίκο Αναστασιάδη να του δίνει διορία μέχρι και το μεσημέρι για να το ξανασκεφτεί. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω στις 11:30 το πρωί αφίχθηκαν στο Προεδρικό οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης αναχώρησαν λίγο πριν τις 12.15 από το Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς να προβούν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις αντίστοιχα.

Ερωτηθείς εάν θα έχουμε σήμερα κάποιες ανακοινώσεις για το θέμα του ανασχηματισμού και εάν διαβουλεύθηκαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε “καλό μεσημέρι”.

Νωρίτερα είχε αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δεξί χέρι των δύο υπουργών υγείας Παμπορίδη και Ιωάννου, Αναστασία Ανθούση φέρεται να κλειδώνει για το υφυπουργέίο κοινωνικής πρόνοιας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΣΙΟΥ

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων Υπουργών και αξιωματούχων της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί και θα έχει ισχύ από την 1η Ιουλίου 2021.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει την ευαρέσκεια του, αλλά και τις θερμές του ευχαριστίες για το δημιουργικό έργο που επιτέλεσαν οι απερχόμενοι Υπουργοί και συνεργάτες του.

Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε: «Μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που μου έκανε να με διορίσει Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Να μου επιτρέψετε τις υπόλοιπες ευχαριστίες να τις εκφράσω κατά την παράδοση στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο».

Ερωτηθείς αν οι ανακοινωθείσες αποφάσεις εμπεριείχαν διαφοροποίηση μετά σε σχέση με τις αρχικές αποφάσεις για τη θέση του Υπουργού Υγείας, ο κ. Κούσιος είπε ότι «οι ανακοινώσεις, όπως έχουν αναγνωστεί, είναι οι αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε».

Ερωτηθείς για το δικό του μέλλον, ο κ. Κούσιος είπε ότι «το δικό μου μέλλον είναι ότι αποχωρώ από το κυβερνητικό σχήμα. Πρέπει να πω ότι ο Πρόεδρος μου πρόσφερε θέση για να παραμείνω στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά επέλεξα να αποχωρήσω».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ρωσία: 13 νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν του Βόρειου Καυκάσου την...

ΑΚΕΛ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα αναλάβουν ευθύνη για τον δραπέτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ με αφορμή την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ρίχνοντας πυρά σε Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας. Από τα πυρά του ΑΚΕΛ...

Ελλάδα: Επιδείνωση του καιρού Κυριακή και Δευτέρα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους...

Κέρκυρα: Η σύζυγος ομολόγησε τον φόνο του 68χρονου

Γρήγορα εξιχνιάστηκε η δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα, μετά την ομολογία της συζύγου του ότι εκείνη του κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα τα ξημερώματα με μαχαίρι...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:18 το μεσημέρι στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα νησιά Στροφάδες και...

Iran Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς Βηρυτό

Ο ιρανικός αερομεταφορέας Iran Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ειδικότερα, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!