Ανοικτό σε συνάντηση με τον ΔΗΣΥ και με οποιοδήποτα άλλο κόμμα, εμφανίζεται το ΔΗΚΟ, το οποίο μάλιστα εισηγείται τέσσερα θέμα προς συζήτηση, προκειμένου το κόμμα του να ανταποκριθεί στην πρόταση / πρόσκληση του Αβέρωφ Νεοφύτου για συνάντηση με τον ΔΗΣΥ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος παραθέτει την εισήγησή του για την ημερήσια διάταξη της συνάντησης, στην οποία, όπως σημειώνει, ο κ. Νεοφύτου μπορεί να προσθέσει και όποια άλλα θέματα επιθυμεί.
1. Πρόταση Κώστα Κληρίδη και ανάγκη για διαφάνεια, έλεγχο και κάθαρση
2. Μέτρα πάταξης της εκτεταμένης διαπλοκής και διαφθοράς
3. Προτάσεις του ΔΗΚΟ για αντιμετώπιση της πανδημικής οικονομικής κρίσης όπως:
- Αναστολή δόσεων δανείων
- Επαναφορά κυβερνητικού νομοσχεδίου για κρατικές εγγυήσεις σε ιδιωτικό δανεισμό με επαρκή μηχανισμό ελέγχου και εποπτείας της διαδικασίας
- Επιδότηση ενοικίων
4. Κυπριακό, ενόψει της Πενταμερούς και της αδιέξοδης πολιτικής που ακολουθείται.
Στην επιστολή προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου διευκρινίζεται ότι η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ θα αποτελείται από τη Γραμματεία.
Σε περίπτωση κατά την οποία η συνάντηση θα γίνει με φυσική παρουσία και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, το ΔΗΚΟ δηλώνει πρόθυμο να φιλοξενήσει την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ στα Γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.
Πάντως στην απαντητική του επιστολή προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει δεικτικά ότι η πρωτοβουλία του κ. Νεοφύτου είναι “εκπρόθεσμη”, δηλαδή “κατόπιν εορτής”, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, αφού αυτή έγινε μετά την υπερψήφιση του κρατικου προϋπολογισμού.
Αναφέρει επίσης ότι όλες τις προηγούμενες εβδομάδες ο ΔΗΣΥ αρνήθηκε επίμονα τον διάλογο και κυρίως αρνήθηκε να αποδεχθεί την απαίτηση της κοινωνίας για έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, “να συνεχίζετε να κρύβετε, ως διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, από την Ελεγκτική Υπηρεσία τα στοιχεία ενός μεγάλου σκανδάλου.
Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει μάλιστα το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ απέρριψε ακόμα και τη συμβιβαστική πρόταση Κώστα Κληρίδη επί του θέματος, η οποία θα έλυνε την κρίση που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση του ΔΗΣΥ.
“Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι έτοιμο και πρόθυμο να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, όπως και όποιου άλλου κόμματος το ζητήσει, ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης (στην περίπτωση που τα μέτρα προστασίας από την πανδημία το απαγορεύουν), προκειμένου να συζητήσουμε κρίσιμα θέματα, όπως η επικράτηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και ασφαλώς το Κυπριακό”, καταλήγει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.